Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
18. apríla 2023, 7:20
Čas čítania 0:42

VIDEO: Hnije z nej koža a ľudí premieňa na chodiacich „zombíkov“. Ameriku valcuje nová droga, ktorá dokáže zabíjať

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

USA zasiahla droga, z ktorej hnije koža a ľudí mení na zombíkov.

Spojené štáty americké čelia obrovskému problému s novou drogou zvanou xylazín, ktorá užívateľov na pohľad mení na „zombíkov“.

Na sociálnych sieťach sa šíria videá zachytávajúce užívateľov tejto drogy, ktorí sa po uliciach bezcieľne prechádzajú v predklone, končatinami či hlavou hýbu iba trhane a strácajú akúkoľvek koordináciu, informuje CNN.

Hniloba kože

Xylazín je liek určený pre zvieratá, predovšetkým pre kone a hovädzí dobytok. Táto látka slúži na upokojenie alebo zmiernenie bolesti zvierat, no v posledných mesiacoch ju výrobcovia drog začali zmiešavať s fentanylom, čo z tejto kombinácie robí nebezpečný mix.

Liek predstavuje veľkú hrozbu pre ľudí, pretože narúša imunitu, čo môže spôsobiť poškodenia kože, ba až jej hnilobu, znefunkčnenie orgánov. Vyvolať môže aj infekcie, ktoré dokážu spôsobiť smrť. 

Na Slovensku sa liek objavil zatiaľ len raz, a to v roku 2021. Látka nie je na Slovensku voľne dostupná.

Domov
Zdieľať
Diskusia