Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
26. apríla 2023 o 18:55
Čas čítania 0:47

Zverejnili detaily o zdravotnom stave šiestačky, ktorej naliali savo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vyšetrenia nepreukázali poleptanie slizníc a vylúčili aj poškodenia tráviaceho traktu.

Šiestačka zo základnej školy v Banskej Bystrici, ktorej spolužiaci počas vyučovania naliali savo do fľaše, je v stabilizovanom stave. Po absolvovaní všetkých potrebných vyšetrení ju lekári prepustili do domácej liečby, píše Pluska.

Prvotné vyšetrenie nepreukázalo poleptanie slizníc. Ďalšie vyšetrenia vylúčili aj poškodenia tráviaceho traktu. 

„Pacientka včera podstúpila gastrofibroskopické vyšetrenie, ktoré bolo negatívne. To znamená, že je v poriadku, má sa dobre a v priebehu dnešného dňa bude prepustená do domácej starostlivosti,“ povedala dnes dopoludnia hovorkyňa nemocnice.

Nebezpečný dezinfekčný prostriedok jej pravdepodobne nalial do fľaše niekto zo spolužiakov. Podľa dostupných informácií sú zo skutku podozrivé tri dievčatá. Tie údajne prípravok zobrali z vozíka školskej upratovačke.

Škola šikanu rázne odmieta

Podľa slov blízkych bolo 12-ročné dievča na škole dlhodobo vystavené šikane. Základná škola Pieninská, ktorú školáčka rok navštevovalala, toto tvrdenie odmieta

„V základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Banská Bystrica sa šikanovanie v žiadnom prípade netoleruje. Aj pri najmenšom náznaku riaditeľ každej jednej základnej školy okamžite koná a situáciu rieši,“ uviedla vedúca Školského úradu v Banskej Bystrici. 

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Do prípadu sa už vložili aj vyšetrovatelia. „Polícia v Banskej Bystrici prijala trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a v súčasnosti prípad vyšetrujeme,“ uviedla banskobystrická krajská polícia. 

Základná škola, Banská Bystrica
Zdroj: Google Maps
Domov
Zdieľať
Diskusia