Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Florián Meričko
11. mája 2023, 7:55
Čas čítania 0:32

TANAP chce zakázať prístup so psom. Chatári majú na psičkárov ťažké srdce z jedného dôvodu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

TANAP uvažuje nad zmenou návštevného poriadku.

Tatranský národný park uvažuje nad úpravou návštevného poriadku. V jeho novom a nateraz neschválenom návrhu sa objavila aj požiadavka, v ktorej chcú zakázať vstup turistom so psami. Informoval o tom portál RTVS

Ak by nová zmena prešla, s domácimi miláčikmi by sa Slováci dostali maximálne po Hrebienok. Vysokohorské chaty a vyššie položené destinácie by už navštíviť nemohli.

Plánovaná úprava návštevného poriadku má hneď niekoľko dôvodov, hlavným dôvodom však údajne je rušenie divej zveri v oblasti národného parku. Legendárny chatár Peter Petras pre RTVS uviedol, že si za takýto prísny zákaz môžu sami psičkári. Tí sa podľa neho v lokalitách TANAP-u často správajú nezodpovedne, a to najmä preto, že svojich miláčikov nedávajú na vôdzky.

O niečo radikálnejší návštevný poriadok zaviedli v poľskej časti Tatranského národného parku, kde platí úplný zákaz vstupu turistov so psami už niekoľko rokov.

Nový návštevný poriadok TANAP-u by zamedzil vstup psičkárom do veľkej časti národného parku.
Nový návštevný poriadok TANAP-u by zamedzil vstup psičkárom do veľkej časti národného parku. Zdroj: Unsplash/Marcin Jozwiak
Domov
Zdieľať
Diskusia