Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
5. júla 2023, 13:44
Čas čítania 0:56

Vagnerovci dostali od Lukašenka zelenú na novú úlohu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Vagnerovci si už v Bielorusku stavajú aj vojenský tábor.

Šéf vagnerovcov Jevgenij Prigožin má podľa onet.pl v Bielorusku nový plán. Na telegramovom kanále VCkK-OGPU sa objavila správa, že vodca žoldnierov pripravuje nábor nových posíl do svojej armády. Tentoraz ich má hľadať v bieloruských väzniciach a trestaneckých kolóniách. Údajne už získal aj súhlas bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka. Vagnerovci súčasne tento týždeň na mesiac pozastavili nábor žoldnierov v Rusku.

Vagnerovci sa v Bielorusku, ktoré od začiatku invázie politicky, materiálne aj personálne podporuje inváziu na Ukrajine, ocitli po ukončení pokusu o prevrat. Jevgenij Prigožin sa počas obsadenia miest Rostov nad Donom a následnom postupe na Moskvu dožadoval odvolania ministra obrany Sergeja Šojgua a „obnovenia spravodlivosti“.

V pondelok 3. júla vydal Prigožin vyhlásenie, v ktorom uviedol, že vagnerovci do značnej miery uspeli v splnení cieľov, ktoré si vytýčili počas svojho „pochodu za spravodlivosť“. Vyjadril tiež presvedčenie, že v blízkej budúcnosti všetci uvidia „ďalšie víťazstvá Vagnerovej skupiny v prvej línii“.

Domov
Zdieľať
Diskusia