Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
19. júla 2023, 10:10
Čas čítania 0:41

VIDEO: Turistka musela v obľúbenom chorvátskom meste zaplatiť pokutu 150 €. Za všetko môže alkohol a nové nariadenia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Chcela si vychutnať drink na promenáde.

Polícia v obľúbenom chorvátskom meste Split za nedodržiavanie nových pravidiel prísne pokutuje. Na sociálnej sieti Tiktok zverejnila mladá turistka video, na ktorom sa sťažovala, že musela zaplatiť 150 eur za pitie alkoholu na verejnosti.

Problémom je však to, že drink pila na promenáde kúsok od baru. „Keď dostanem pokutu 150 eur za 3 metre chôdze od vnútorného baru k vonkajším stolom... Myslím, že je to nanič,“ uvádza v popise videa.

V Splite 18. mája schválili nové opatrenia týkajúce sa verejného poriadku. Turisti nemôžu požívať alkohol na verejných priestranstvách do vzdialenosti 100 metrov od škôl a škôlok a ani v historickom centre Splitu s výnimkou vyhradeného územia. 

Na dodržiavanie poriadku budú dohliadať mestskí aj štátni policajti. Všetky priestupky budú pokutované sumou až do výšky 300 eur. 

@boatpartysplit Dont get me wrong, I absolutely respect the rules of this wonderful country, however when I get fined €150 in the 3 metre walk from the inside bar to the tables outside.. i think it kinda sucks 🫤 #split#croatia#boatparty#foryou#fyp#europeansummer♬ original sound - Split Boat Party 🇭🇷
Domov
Zdieľať
Diskusia