Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
26. júla 2023 o 7:23
Čas čítania 0:51

Vypadnite z Ukrajiny: Česko reaguje na správu ruskej diplomacie. My neunášame deti, odkazujú

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Česká diplomacia reaguje na kritiku zo strany Ruska.

Ruské ministerstvo zahraničných vecí v Moskve uverejnilo správu o dodržiavaní ľudských práv v Česku. České úrady sa podľa neho zapájajú do „deštruktívnych zahraničnopolitických akcií“ namiesto toho, aby riešili „chronické problémy“ vlastnej krajiny. Praha zareagovala pripomienkou ruského správania sa a zločinov vo vojne na Ukrajine.


Ruská správa tvrdí, že v Česku vyvoláva kritiku fungovanie médií a „znepokojenie“ vraj budí aj stav slobody slova. Na sociálnych sieťach bola pritom správa ruského ministerstva zverejnená práve v deň, keď ruská generálna prokuratúra označila ruskú televíziu Dožď i viacero ďalších nezávislých médií, ktorých pôsobenie je v súčasnom Rusku zakázané, za „nežiaduce“.

Česká diplomacia na ruskú správu zareagovala správou na Twitteri. „Chronické problémy Česka: neunášame deti, nebombardujeme nemocnice a neokupujeme susedné krajiny. Vypadnite z Ukrajiny,“ čítame v odpovedi.

Ruská diplomacia sa taktiež zmieňuje o kritike medzinárodných organizácií na ochranu ľudských práv, pokiaľ ide o rasistické predsudky a rasisticky motivované útoky „proti moslimom, Rómom, Židom, migrantom a aktivistom národnostných menšín“.


Zdrojom kritiky je podľa Moskvy aj stav českej justície, postavenie žien či problematika domáceho násilia. Problémy má mať Česko podľa Moskvy aj pri ochrane práv detí, najmä keď ide o rozšírené sexuálne vykorisťovanie a zneužívanie, uvádza správa.

Domov
Zdieľať
Diskusia