Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
20. augusta 2023, 12:01
Čas čítania 0:43

Stredoškoláci môžu ísť študovať na rok do USA úplne zadarmo. Toto sú podmienky štipendia FLEX

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Deadline prihlášok je 28. septembra.

Slovenskí stredoškoláci budú mať vďaka Veľvyslanectvu USA možnosť stráviť školský rok 2024/2025 na americkej strednej škole. Záujemcovia o bezplatný študijný pobyt v rámci programu Future Leaders Exchange (FLEX) sa môžu prihlásiť do 28. septembra. On-line prihláška je dostupná na tomto odkaze.


Štipendium pokryje študentom náklady na letenku, poskytne umiestnenie v hostiteľskej rodine a štúdium na americkej strednej škole. Zahŕňa tiež zdravotné poistenie, prípravné školenie a mesačný príspevok na spoločenské aktivity.


Študenti si budú musieť hradiť len náklady spojené s cestovným pasom, osobné výdavky, ktoré presiahnu mesačné štipendium, a prípadné náklady za nadrozmernú batožinu. Cieľom programu FLEX je posilniť vzájomné porozumenie medzi občanmi Spojených štátov a rôznymi krajinami vrátane Slovenska. Program je otvorený aj pre študentov so zdravotným postihnutím.


„O štipendium môžu žiadať všetci slovenskí študenti, ktorí navštevujú prvý a druhý ročník strednej školy, spĺňajú vekové kritérium, majú dobrý akademický priemer a komunikatívnu znalosť angličtiny,“ priblížila Lucia Vitteková z Veľvyslanectva USA.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Študenti, ktorí boli vybraní v minulom školskom roku, do USA vycestujú už tento august a budú študovať v rôznych častiach Spojených štátov. Školský rok 2023/2024 strávia v Utahu, Indiane, Michigane, Texase či Iowe.

Domov
Zdieľať
Diskusia