Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
22. augusta 2023 o 21:00
Čas čítania 0:35

VIDEO: Takúto žirafu si ešte nikdy nevidel. V americkej ZOO sa narodilo mláďa, ktoré je podľa odborníkov jediné na svete

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Malá žirafa bez charakteristických škvŕn je v ZOO veľkým úkazom.

V zoologickej záhrade Brights Zoo v americkom štáte Tennessee sa narodila žirafa bez typických škvŕn. Podľa odborníkov ide zrejme o jedinú jednofarebnú žirafu sieťovanú na svete. Jej fotografie sa rýchlo šíria po sociálnych sieťach, pričom už teraz si získala veľké množstvo fanúšikov, píše portál CBS News

Brights Zoo oznámila, že návštevníci budú môcť jedinečnej žirafe vybrať meno. Vyberať môžu z mien Kipekee, čo znamená výnimočný, Firyali – nezvyčajný, neobyčajný, Shakiri – ona je najkrajšia, a Jamella, teda v preklade jedna z najkrajších.

Žirafy sieťované sú typické práve hnedými alebo oranžovými škvrnami. Tento druh pochádza z Afriky, no jeho populácia bola v takom zlom stave, že ho v roku 2018 museli ochranári z Nadácie na ochranu žiráf pridať na zoznam ohrozených druhov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia