Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. augusta 2023 o 15:02
Čas čítania 0:48

Také silné turbulencie už dlho na palube nik nezažil. Cesta z Milána sa zmenila na horor, v nemocnici skončilo až 11 ľudí

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Rozsah zranení u 11 hospitalizovaných nateraz zostáva neznámy.

Jedenásť cestujúcich a členov posádky lietadla spoločnosti Delta smerujúceho z talianskeho Milána do americkej Atlanty skončilo v utorok v nemocnici po tom, čo stroj vo vzduchu zasiahli silné turbulencie, informuje agentúra AFP.

Nie je známe, koľkí zo 151 cestujúcich a 14 členov posádky utrpeli zranenia. Rozsah zranení u 11 hospitalizovaných nateraz zostáva taktiež neznámy.

Americkú časť pobrežia Mexického zálivu aktuálne sužuje prudký vietor sprevádzajúci hurikán Idalia, ktorý by mal podľa predpovedí zasiahnuť Floridu v stredu v skorých ranných hodinách miestneho času. Okrem neho nad Atlantickým oceánom zúri aj hurikán Franklin, no spoločnosť Delta i americký Federálny úrad pre kontrolu leteckej dopravy (FAA) popreli, že by turbulencie súviseli s hurikánmi.

Turbulencie sú čoraz bežnejšie, a to aj v dobrom počasí

Americké Národné centrum pre hurikány vyhlásilo, že hurikán Idalia zosilnel na hurikán štvrtej kategórie Saffirovej-Simpsonovej stupnice. Zároveň varovalo, že pred zasiahnutím pobrežia Floridy v oblasti Apalačského zálivu môže ešte zosilnieť.

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

Podľa agentúry AFP hovorca FAA uviedol, že turbulencie sa objavili približne 64 kilometrov od letiska v Atlante, a prisľúbil prešetrenie celého incidentu.

Vedci upozorňujú, že v súčasnosti sa v dôsledku klimatickej zmeny čoraz častejšie objavujú turbulencie vo výškach nad 4 500 metrov aj v dobrom počasí. Takéto turbulencie je pritom ťažko predvídať.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: Unsplash/John McArthur
Domov
Zdieľať
Diskusia