Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
27. septembra 2023, 14:25
Čas čítania 0:42

Severná Kórea vyhostí amerického vojaka, ktorý do nej prebehol cez hranicu. Šiel na exkurziu, no náhle utiekol do KĽDR

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Severokórejské úrady tvrdia, že vojak sa priznal k nezákonnému vstupu do KĽDR z dôvodu neľudského zaobchádzania a rasovej diskriminácie v americkej armáde.

Severná Kórea sa rozhodla vyhostiť amerického vojaka Travisa Kinga, ktorý v júli do KĽDR prebehol z Južnej Kórey. Uviedla to v stredu severokórejská štátna agentúra KCNA, informovali agentúry Jonhap, AFP a AP.


Severokórejské úrady po ukončení vyšetrovania rozhodli „o vyhostení Travisa Kinga, vojaka americkej armády, ktorý nezákonne vnikol na územie KĽDR,“ napísala KCNA. Nespresnila však, kedy a kam plánuje Pchjongjang vojaka vyhostiť.


Kinga 10. júla prepustili z juhokórejského väzenia, kde strávil takmer dva mesiace pre obvinenia z fyzického napadnutia. Následne sa mal vrátiť do USA, kde mu hrozilo disciplinárne konanie a následné prepustenie z armády.

Pridal sa k účastníkom exkurzie a prebehol do KĽDR

V pondelok 17. júla ho eskortovali na letisko v Južnej Kórei, odkiaľ mal odletieť naspäť na svoju domovskú základňu Fort Bliss v americkom štáte Texas.


Vojak však do lietadla smerujúceho do USA napokon nenastúpil, opustil letisko a následne sa pridal k účastníkom exkurzie do pohraničnej obce Pchanmundžom, kde prebehol do Severnej Kórey.


Severokórejské úrady tvrdia, že vojak sa priznal k nezákonnému vstupu do KĽDR z dôvodu neľudského zaobchádzania a rasovej diskriminácie v americkej armáde.

KĽDR
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia