Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Viktor Kniš
12. októbra 2023, 7:54
Čas čítania 1:00

Monika Beňová vysmiala Richarda Sulíka. Tvrdí, že vzniká jediná vláda, ktorú nemôže rozbiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Monika Beňová komentuje aktuálne skladanie novej vlády Roberta Fica z europarlamentu.

Europoslankyňa a zakladateľka strany Smer-SD Monika Beňová na Facebooku neskrýva nadšenie z pokrokov v rokovaní pri skladaní novej vládnej koalície, v ktorej bude predsedom Robert Fico. Nová koalícia v stredu oznámila rozdelenie ministerstiev s Hlasom-SD a SNS, otázkou tak zostáva už len text programového vyhlásenia vlády.

Fico má poverenie na zostavenie väčšiny v parlamente čas do pondelka, s predsedami Petrom Pellegrinim a Andrejom Dankom však už podpísali memorandum a avizujú, že sa chcú dohodnúť do konca pracovného týždňa.

Beňová poslala odkaz Richardovi Sulíkovi, ktorý zostavenie takejto vlády kritizuje. Predseda SaS vyčíta najmä predsedovi Hlasu-SD Petrovi Pellegrinimu, že koalíciu so Smerom umožnil.

„Peter Pellegrini síce podpísal memorandum o porozumení, ale ja mu teda nerozumiem ani trochu. V mojom svete by som neváhal ani sekundu, aby som ľuďom ukázal, že sa im oplatilo dať mi hlas. Že moja strana nie je len metastáza Smeru, ktorá bola vopred určená na splynutie. Aby som ukázal, že dokážem nastaviť kurz krajiny k lepšiemu, že dokážem byť súčasťou vlády bez obskúrnych figúrok a ľudí kryjúcich kradnutie,“ napísal Sulík v stredu večer na svoju facebookovú stránku, prostredníctvom ktorej s verejnosťou komunikuje.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Poslankyňa Európskeho parlamentu Beňová reagovala slovami, v ktorých poukazuje na postavenie strany SaS v posledných vládach Igora Matoviča, resp. Eduarda Hegera.

„Richard Sulík je naštvaný, lebo vzniká jediná vláda, z ktorej nemôže vystúpiť. A vlastne to je aj jediný ‚naratív‘, ktorý sa s SAS či so SASKOU väčšine ľudí spája,“ napísala Beňová. Už pred pár dňami kritizovala aj vyjadrenia predsedu PS Michala Šimečku o Robertovi Ficovi a prirovnala ho k Matovičovi.

Späť
Zdieľať
Diskusia