Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
13. decembra 2023, 14:46
Čas čítania 0:37

Kontroverzná atrakcia v Tatrách ide do konkurzu. Prevádzkovatelia skrachovali

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Kontroverzná veža pri Štrbskom plese nezmizne.

Spoločnosť High Tatras Tower, ktorá prevádzkuje kontroverznú Vežu snov na Štrbskom Plese, skrachovala. Prešovský súd vyhlásil na vežu konkurz po tom, ako spoločnosť nevedela splácať svoje záväzky, informuje denník SME

Proti vyhliadkovej veži sa postavili aj ochranári a aktivisti. Verejnosť sa zhodla, že takáto stavba do Tatier nepatrí. Bol proti nej aj bývalý český prezident Miloš Zeman. „Plne súhlasím so slovenskými zelenými, respektíve slovenskými ekológmi, ak navrhujú, aby sa zbúrala táto ohyzdná rozhľadňa. Je veľmi praktické mať rozhľadňu v údolí,“ povedal Zeman.

High Tatras Tower trápia už dlhodobo finančné problémy. Finančnej správe dlhuje 91-tisíc eur, Všeobecnej zdravotnej poisťovni 17-tisíc eur a poisťovni Union 2 137 eur. Podľa Finstatu sú dlhodobé záväzky firmy 3,4 milióna eur a krátkodobé sú ešte o 400-tisíc eur vyššie. 

Veža je napísaná na spoločnosť Tatra-Leasing. Lízingovka plánuje aj ďalšie kroky. Podľa plomby v liste vlastníctva sa zdá, že veža zmení majiteľa. Je teda možné, že bude v prevádzke aj cez zimnú sezónu.

veža snov
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia