Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
25. decembra 2023, 8:27
Čas čítania 1:04

Babička, ktorá si za vianočnú večeru od každého člena rodiny účtuje peniaze, zvýšila ceny. Ešte viac zaplatili dcéry

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Svoj cenník babička pozmenila pre neúnosne rastúce ceny potravín.

Babička Caroline Duddridge z Cardiffu, hlavného mesta Walesu, na Vianoce ochotne hostí členov svojej rodiny. Za každého si však účtuje striktný poplatok. Tento rok dokonca v niektorých prípadoch zvýšila ceny za vianočnú večeru, informuje BBC.

Minulý rok svojim dospelým synom naúčtovala 15 libier (v prepočte približne 17,30 eura), trom dospelým dcéram 10 libier (približne 11,55 eura), štyrom vnúčatám nad 5 libier (cca 5,77 eura). Najlacnejšie sa u nej vlani najedli dve trojročné vnúčatá, ktorým naúčtovala 2,50 libry (2,88 eura).

Babička tento rok zvýšila ceny

Tento rok je podľa 64-ročnej ženy finančne oveľa náročnejší. Pre zvýšené životné náklady a rastúce ceny potravín sa rozhodla zvýšiť ceny. 

„O 2 libry som zvýšila cenu pre dievčatá, pretože ma ľudia trochu kritizovali za to, že som sexistická – nie že by som počúvala verejnú mienku,“ povedala Caroline. Rozdiel v cene pre synov a dcéry odôvodnila tým, že jej synovia sú zamestnaní na plný pracovný úväzok, zatiaľ čo dcéry pracujú iba na čiastočný úväzok a starajú sa o rodiny. 

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Caroline pre BBC minulý rok uviedla, že tento nápad dostala po smrti svojho manžela v roku 2015, keď jej na živobytie zostala len polovica príjmu domácnosti. Pôvodne požiadala príbuzných, aby si pravidelne ku koncu roka odkladali malé sumy, ktorými by prispeli, lenže nie každý člen rodiny prispieval dôsledne.

Žena priznala, že aj napriek tomu, že ju niektorí nazývajú lakomou, mnohým sa to zdá ako veľmi dobrý nápad. Za príspevok v celkovej hodnote 186 libier (približne 215 eur) rodine ponúka štedrú večeru a bufet s občerstvením až do 26. decembra.

 
 

Domov
Zdieľať
Diskusia