Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
20. januára 2024, 17:36
Čas čítania 1:10

Dankova SNS stojí za Šimkovičovou. Vyše 120-tisíc Slovákom, ktorí podpísali petíciu na jej odvolanie, posiela odkaz

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Petícia za štyri dni aktuálne nazbierala vyše 125-tisíc podpisov.

Slovenská národná strana (SNS) nevidí žiaden dôvod na odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej z funkcie. Na sociálnej sieti jej vyjadrili plnú podporu.

„Rozhodnutie, že mimovládky LGBT+ nedostanú ani cent, vyvolalo internetovú búrku, ktorú rozvírili najmä na proteste, údajne proti vláde, no pritom je to len o podpore kandidátovi na prezidenta Ivanovi Korčokovi,“ uviedla strana na Facebooku.

Strana Andreja Danka tým reaguje na petíciu na jej odstúpenie, ktorú podpísalo už vyše 125-tisíc ľudí. „Aktuálne dianie na Ministerstve kultúry SR dokazuje, že si ako jeho čelná predstaviteľka zamieňate výkon verejnej funkcie v demokratickom a právnom štáte s autokratickým výkonom moci. Žiadame Vás preto o okamžité odstúpenie z funkcie,“ píšu autori petície v jej úvode.

Ľudom, ktorí ju podpísali, poslali odkaz

„Na malé pripomenutie aj pre signatárov zo zahraničia, ako aj anonymov podpísaných pod internetovou facebookovou petíciou, ktorých sú údajne už viac ako 100 000, je potrebné pripomenúť nasledovné. Prezidentka zarezala referendum, kde bolo viac ako 600 000 naozajstných vyzbieraných podpisov občanov Slovenskej republiky,“ napísala v príspevku strana SNS. 

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

Za „ošiaľ“ strana považuje aj presunutie financií z programu na boj proti dezinformáciám na opravu strechy Slovenskej filharmónie. Argumentovala tým, že peniaze neprepadli, ale boli využité na kultúru. Peniaze sa podľa nej takto využijú v prospech všetkých občanov, a nielen „v prospech určitých menšinových skupín“.

„Ministerka si zaslúži podporu za odvahu, že je po dlhom čase naozaj slovenskou ministerkou všetkých občanov, pretože aj LGBTI+ komunity a jej predstavitelia možno radi chodia do filharmónie,“ dodali na záver. 

Ministerstvo kultúry stiahlo z Facebooku status, v ktorom vytvorilo kontroverznú anketu ponižujúcu LGBT+ komunitu. Šimkovičová na Telegrame vysvetlila, prečo ho nakoniec stiahli.„Spájať status na sociálnej sieti s holokaustom a fašizmom je naozaj za čiarou. Preto som sa rozhodla, že ho stiahneme. Názor na vec som však nezmenila ani som sa nezľakla,“ napísala.


Domov
Zdieľať
Diskusia