Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
18. januára 2024, 19:40
Čas čítania 0:38

Šimkovičová vysvetľuje, prečo zmazala status, v ktorom ponižuje LGBT+ ľudí. Za svojimi slovami si vraj stojí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ministerka kultúry tvrdí, že sa nezľakla.

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová sa na Telegrame vyjadrila k tomu, prečo Ministerstvo kultúry SR stiahlo z Facebooku status, v ktorom vytvorilo kontroverznú anketu ponižujúcu LGBT+ ľudí. Šimkovičová tvrdí, že jej začali prichádzať vyhrážky a urážky. 

„Spájať status na sociálnej sieti s holokaustom a fašizmom je naozaj za čiarou. Preto som sa rozhodla, že ho stiahneme. Názor na vec som však nezmenila ani som sa nezľakla,“ napísala ministerka.

Vo svojom príspevku takisto tvrdí, že členovia „progresívnej agendy“ sú práve tí netolerantní. Zároveň sa vyjadrila, že koná v zmysle svojho mandátu a za svojím názorom si stojí. 

Anketa vyvolala vlnu hnevu

V príspevku sa ministerstvo tendenčne pýtalo ľudí, či by podporili „obnovu kultúrnych pamiatok“ alebo „podporu LGBTI+ akcií, kde sa maloleté deti majú učiť, ako sa predvádzať na sexuálnej šou“.

 
Status, ktorý sa jasne vyhradzuje proti LGBT+ podujatiam, vyvolal na sociálnych sieťach vlnu hnevu. V komentároch sa ozývali nespokojní Slováci, ktorí nesúhlasili so štýlom či s tendenčnosťou príspevku alebo s dehonestáciou LGBT+ komunity. 

šimečkovášimkovičová
Zobraziť galériu
(2)
Domov
Zdieľať
Diskusia