Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
18. januára 2024, 9:45
Čas čítania 0:35

Šimkovičovej ministerstvo stiahlo kontroverzný status plný kritických komentárov. Ponižovali v ňom LGBT+ ľudí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Príspevok Ministerstva kultúry SR vyvolal na sociálnych sieťach vlnu hnevu.

Ministerstvo kultúry stiahlo z Facebooku status, v ktorom vytvorilo kontroverznú anketu ponižujúcu LGBT+ komunitu.

V príspevku sa ministerstvo tendenčne pýtalo ľudí, či by podporili „obnovu kultúrnych pamiatok“ alebo „podporu LGBTI+ akcií, kde sa maloleté deti majú učiť, ako sa predvádzať na sexuálnej šou“.

Status, ktorý sa jasne vyhradzuje proti LGBT+ podujatiam, vyvolal na sociálnych sieťach vlnu hnevu. V komentároch sa ozývali nespokojní Slováci, ktorí nesúhlasili so štýlom či s tendenčnosťou príspevku alebo s dehonestáciou LGBT+ komunity. 

status , ministerstvo kultúry
Zdroj: Facebook (Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky)

Petícia za odstúpenie Martiny Šimkovičovej z postu ministerky

Ministerka kultúry čelí rozsiahlej kritike. Ako reakcia na Šimkovičovej slová i rozhodnutia vznikla petícia za jej odstúpenie z funkcie, ktorú podpísalo už viac ako 11 000 ľudí.

„Aktuálne dianie na Ministerstve kultúry SR dokazuje, že si ako jeho čelná predstaviteľka zamieňate výkon verejnej funkcie v demokratickom a právnom štáte s autokratickým výkonom moci. Žiadame Vás preto o okamžité odstúpenie z funkcie,“ začína sa text petície.

Domov
Zdieľať
Diskusia