Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
8. februára 2024, 10:35
Čas čítania 0:36

Pellegrini sa vysmial poslancovi Progresívneho Slovenska, skritizoval aj jeho oblečenie. Radšej si mal dať kroj, tvrdí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Koncom roka 2023 si pri skladaní poslaneckého sľubu obliekol nominant Hlasu Michal Bartek kroj.

Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Peter Pellegrini dnes 8. februára skritizoval voľbu oblečenia nového poslanca Richarda Dubovického, ktorý nastúpil za Progresívne Slovensko ako náhradník za Tomáša Hellebrandta.

Pri skladaní poslaneckého sľubu mal na sebe Dubovický sako bez košele a kravaty.

„Nového poslanca z Progresívneho Slovenska by som len chcel upozorniť, že toto bol najvýraznejší moment v jeho politickej kariére, ale nestál mu ani za to, aby sa náležite na tento úkon obliekol. Tak do budúcna dodržujte aspoň nejaký dress code, pretože z úcty k Ústave Slovenskej republiky by ste mali mať oblek riadne ustrojený alebo kroj,“ komentoval zloženie sľubu Peter Pellegrini.

Pellegrini tak odkazoval aj na svojho poslanca Michala Barteka z Hlasu-SD, ktorý zložil 14. novembra 2023 poslanecký sľub v kroji. Nahradil vtedy Luciu Kurilovskú, ktorá sa stala štátnou tajomníčkou rezortu vnútra.

Namiesto Martina Nemkyho zo Smeru-SD, ktorý sa stal predsedom Štatistického úradu SR, dnes nastúpil do poslaneckých lavíc Richard Glück.

PS
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia