Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
26. februára 2024 o 11:48
Čas čítania 0:26

Drucker plánuje zákaz mobilov na školách. Rezort informoval o detailoch

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nie je isté, odkedy bude pravidlo platiť.

Minister školstva Tomáš Drucker plánuje zaviesť plošný zákaz mobilov v školách. Rezort zriadil skupinu, ktorá má nastaviť nové pravidlá. Ešte nie je isté, či bude nové pravidlo platiť už tento školský rok alebo ten budúci, píše Denník N.

„Smerujeme k tomu, že chceme opätovne zaviesť zákaz používania mobilných telefónov na prvom stupni. Je tu zriadená skupina zhruba 20 odborníkov, akademikov z externého prostredia, ktorí sú aj odborníci v oblasti digitálnych technológií,“ uviedol šéf rezortu.

Drucker bude o detailoch informovať až začiatkom apríla. Ministerstvo chce aktualizovať zákon už v marci. Nová regulácia sa bude týkať prvého stupňa základných škôl. Menej prísne pravidlá budú platiť pre deti na druhom stupni a na stredných školách.

drucker
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia