Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová Aneta Gospičová
29. februára 2024, 18:36
Čas čítania 1:11

Pred gymnáziom v Malackách sa každé ráno tvoria dlhé rady. Študenti pre nové turnikety nestíhajú vyučovanie a dostávajú zápisy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Študentom už začína dochádzať trpezlivosť. Vedenie však problém neeviduje.

Študenti malackého gymnázia sa sťažujú na nový systém turniketov, ktorý zaviedli pred necelým mesiacom. Žiaci pre turnikety nestíhajú vyučovanie, za čo dostávajú zápisy a znižujú im známky zo správania. 

Školu navštevuje približne 500 študentov, no vedenie dalo postaviť iba dva turnikety. „Každé ráno sa pred turniketmi tvoria obrovské rady, a to aj v prípade, že do školy prídete o 7.40 h. Nie je šanca byť v triede o 8.00 h, čo je už považované za neskorý príchod,“ napísal nám čitateľ Refresheru, ktorý je takisto študentom na gymnáziu v Malackách.

Žiakom hrozia za neskoré príchody znížené známky zo správania a neospravedlnené hodiny. Podľa jedného zo žiakov upravila riaditeľka gymnázia školský poriadok tak, že príchod po 7.50 h sa považuje za neskorý.

Žiaci z Malaciek musia podľa vedenia do školy chodiť skôr, aby nebránili prechodu cez turnikety tým, ktorí cestujú z okolia. Podľa študenta riaditeľka gymnázia reaguje na pripomienky k novému systému nepríjemne, neústupčivo, až arogantne. „Iné východy, ktoré boli pred vybudovaním turniketov používané, sú momentálne uzamknuté a používané len vedením školy,“ uviedol čitateľ.

Študenti čakajú pred školou v dlhých radoch.
Študenti čakajú pred školou v dlhých radoch. Zdroj: Čitateľ Refresheru

Vedenie gymnázia problémy neeviduje

Vo veci oslovila redakcia Refresheru aj riaditeľku malackého gymnázia. Tá v telefonáte uviedla, že problémy s turniketmi neeviduje. Podľa jej slov je systém v skúšobnej lehote a dlhé rady sa tvoria vinou žiakov, ktorí nedodržiavajú školský poriadok a do školy chodia na poslednú chvíľu.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

„Veľa študentov nie je priamo z Malaciek a spoje im chodia síce v časoch, aby stihli vyučovanie na 8.00 h, ale nie dostatočne skoro na to, aby mali šancu prejsť spomínanými turniketmi,“ uviedol čitateľ. Riaditeľka gymnázia podotkla, že žiaci, ktorí cestujú do školy vlakom, stále majú a aj mali neskorý príchod na hodinu ospravedlnený. 

Na záver uviedla, že žiaci boli informovaní o skúšobnej prevádzke turniketov. Vedenie školy hľadá riešenie problému a monitoruje funkčnosť systému, ktorý sa môže časom zmeniť. 

Dlhý rad študentov, ktorí čakajú na prechod cez turnikety.
Dlhý rad študentov, ktorí čakajú na prechod cez turnikety. Zdroj: Čitateľ Refresheru
Domov
Zdieľať
Diskusia