Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
18. apríla 2024, 14:20
Čas čítania 0:47

Ministerstvo varuje Slovákov: Radšej necestuje do niektorých krajín Južnej Ameriky, hrozí tam nebezpečenstvo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR upozorňuje Slovákov, aby zvážili nutnosť vycestovania do niektorých krajín Južnej Ameriky.

Z dôvodu zlej bezpečnostnej situácie v niektorých krajinách Južnej Ameriky Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR odporúča občanom do tejto časti radšej nevycestovať. Ide o Kolumbiu, Ekvádor a Venezuelu.


„MZVEZ SR upozorňuje slovenských občanov na dlhodobo pretrvávajúcu a neustále sa zhoršujúcu situáciu vo Venezuele súvisiacu s dlhodobou politickou a ekonomickou krízou, rizikom demonštrácií a nepokojov v hlavnom meste Caracas a v ďalších mestách po celej krajine a vážnymi problémami v doprave, zásobovaní a v službách,“ priblížilo ministerstvo

Dlhodobo zlá situácia je aj v Ekvádore, a to z dôvodu konfliktu, ktorý vedie vláda Ekvádoru so skupinami organizovaného zločinu, ktoré vyhlásili štátu vojnu, informuje ministerstvo. V krajine sú časté vraždy politikov, vyšetrovateľov, teroristické útoky, ale aj únosy s cieľom vydierania výkupného.

Varuje tiež, že na celom území Kolumbie pôsobia ilegálne ozbrojené skupiny a zločinecké organizácie zapojené do obchodu s drogami a nelegálnej ťažby nerastov. „Tieto skupiny operujú aj prostredníctvom únosov a vydierania. Častými obeťami bývajú aj turisti,“ upozornilo MZVEZ.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Vysoká miera pouličnej kriminality je podľa neho najmä vo väčších mestách, ako sú Bogota, Medellín, Cali, Buenaventura, Cartagena, Barranquilla, Santa Marta.


Rezort podotkol, že Kolumbia je jednou z krajín, kde je najvyššia miera zvyčajne nelegálnej držby zbraní na svete u obyvateľstva.  

Domov
Zdieľať
Diskusia