Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
18. apríla 2024 o 14:20
Čas čítania 0:47

Ministerstvo varuje Slovákov: Radšej necestuje do niektorých krajín Južnej Ameriky, hrozí tam nebezpečenstvo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR upozorňuje Slovákov, aby zvážili nutnosť vycestovania do niektorých krajín Južnej Ameriky.

Z dôvodu zlej bezpečnostnej situácie v niektorých krajinách Južnej Ameriky Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR odporúča občanom do tejto časti radšej nevycestovať. Ide o Kolumbiu, Ekvádor a Venezuelu.


„MZVEZ SR upozorňuje slovenských občanov na dlhodobo pretrvávajúcu a neustále sa zhoršujúcu situáciu vo Venezuele súvisiacu s dlhodobou politickou a ekonomickou krízou, rizikom demonštrácií a nepokojov v hlavnom meste Caracas a v ďalších mestách po celej krajine a vážnymi problémami v doprave, zásobovaní a v službách,“ priblížilo ministerstvo

Dlhodobo zlá situácia je aj v Ekvádore, a to z dôvodu konfliktu, ktorý vedie vláda Ekvádoru so skupinami organizovaného zločinu, ktoré vyhlásili štátu vojnu, informuje ministerstvo. V krajine sú časté vraždy politikov, vyšetrovateľov, teroristické útoky, ale aj únosy s cieľom vydierania výkupného.

Varuje tiež, že na celom území Kolumbie pôsobia ilegálne ozbrojené skupiny a zločinecké organizácie zapojené do obchodu s drogami a nelegálnej ťažby nerastov. „Tieto skupiny operujú aj prostredníctvom únosov a vydierania. Častými obeťami bývajú aj turisti,“ upozornilo MZVEZ.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Vysoká miera pouličnej kriminality je podľa neho najmä vo väčších mestách, ako sú Bogota, Medellín, Cali, Buenaventura, Cartagena, Barranquilla, Santa Marta.


Rezort podotkol, že Kolumbia je jednou z krajín, kde je najvyššia miera zvyčajne nelegálnej držby zbraní na svete u obyvateľstva.  

Domov
Zdieľať
Diskusia