Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
27. apríla 2024, 16:24
Čas čítania 0:53

Fico označil vyzbierané milióny v zbierke pre Ukrajinu ako „prd do Stromovky“. Tvrdí, že sa tým nič nezmení

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa Roberta Fica vláda Ukrajincom pomáha.

Premiér Robert Fico sa v rozhovore pre Joj 24 vyjadril k finančnej zbierke, ktorú Slováci masívne podporujú. Označil ju ako „prd do Stromovky“, čo je české prirovnanie, a dodal, že vyzbierané peniaze konečnú situáciu nezmenia. Munícia pre Ukrajinu už vyzbierala za 12 dní takmer 4 milióny eur. 

„Nech si každý občan Slovenskej republiky robí so svojimi peniazmi, čo chce, je to jeho rozhodnutie. Viete, čo hovoria Česi? Že prd do Stromovky. Prepáčte za výraz, je to symbolické, je to len symbolické,“ povedal v rozhovore premiér krajiny. 

Podľa Fica prílev peňazí na Ukrajinu nijako nezmení vojenské dianie. Podľa jeho slov sa „všetky peniaze minú, časť z toho sa možno ukradne, ale nič sa na Ukrajine nezmení a budeme tam, kde sme teraz“. Fico povedal, že Ukrajincom jeho vláda pomáha. Ako príklad spomenul možnosť Ukrajincov prísť až do Košíc vďaka železniciam alebo takzvaný reverzný tok plynu pre Ukrajinu, ktorý jeho vláda schválila v roku 2014. 

Vyzbierali už takmer 4 milióny eur 

Iniciatíva Mier Ukrajine 16. apríla spustila občiansku zbierku na nákup munície pre Ukrajinu. Za 12 dní Slováci vyzbierali už 3 883 879 eur. Do zbierky sa zapojilo 60 552 darcov.

8. apríla 2024, 19:00 Čas čítania 8:10 Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov

Aktivisti tak zbierkou reagujú na iniciatívu českej vlády, ktorá podobnú zbierku iniciovala na medzištátnej úrovni. Do takejto iniciatívy sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín, ale slovenská vláda na čele s Robertom Ficom pomoc odmieta.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák, municiapreukrajinu.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia