Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
15. mája 2024 o 11:26
Čas čítania 0:39

Veľká slovenská spoločnosť má vážne existenčné problémy. O prácu môže prísť až 700 zamestnancov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Od marca začali ľuďom meškať aj výplaty a mnohí z nich sa obávajú existenčných problémov.

Drevospracujúci podnik Bukóza holding na východe Slovenska avizuje problémy, stovky zamestnancov sa obávajú o prácu. Podnik uvádza, že problémy spôsobila minulá vláda, keď obmedzila dodávky dreva, informujú Noviny.sk.

Spoločnosť vo Vranovskom okrese hľadá investora. Odborári požiadali o pomoc aj premiéra Roberta Fica a očakávajú jeho stanovisko k stretnutiu. Bukóza holding aktuálne zamestnáva viac ako 700 ľudí, no do práce chodia len niektorí zamestnanci. Ak by fabrika skončila a ľudia by prišli o prácu, bol by to citeľný úder pre vranovský región.

Zásoby sa míňajú

Od marca tohto roku meškajú výplaty. Podľa spoločnosti sa začal problém vtedy, keď bývalý minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ján Mičovský fabrike údajne skrátil ročný objem dodávok dreva o približne 50 percent.

Spoločnosť požiadala aj o úver, avšak ten nedostala. Závod aktuálne predáva drevo zo skladových zásob. Tohtoročná výroba však trvala len tri týždne a zásoby sa míňajú. Bez pomoci štátu či nového investora bude mať podnik existenčné problémy. Vedenie firmy podľa vlastných slov intenzívne hľadá riešenia, ktoré by umožnili rozbeh výroby.

Bukóza Holding.
Bukóza Holding. Zdroj: TASR/Milan Kapusta
Domov
Zdieľať
Diskusia