Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Barbora Fábryová
21. júna 2024 o 14:40
Čas čítania 0:26

Na juhu Slovenska spozorovali medveďa. Pohyboval sa pri hraniciach s Maďarskom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: V obci pri Lučenci sa pohybuje medveď.

  • Fotopasca zachytila medveďa v lese v katastri obce Fiľakovské Kováče, ktorá sa nachádza v okrese Lučenec neďaleko hraníc s Maďarskom.
  • Obec žiada obyvateľov, aby boli opatrní a obmedzili pohyb v okolitých lesoch.

Prečo je to dôležité: Informovanie o výskyte medveďa v daných lokalitách môže predísť možnému riziku nešťastia.

Citát: „Oznamujeme občanom, že v našom katastri bol na fotopasci zaznamenaný medveď. Preto prosíme občanov, aby obmedzili pohyb v lese pre vlastnú bezpečnosť,“ informuje obec na sociálnej sieti.

Širší kontext: Na juhu Slovenska sa medvede zvyčajne nepohybujú. Portál Sprej na medveďa však informuje, že v priebehu posledného roka v blízkosti Lučenca zaznamenali už viacero jedincov.

Prečítaj si aj tieto články:

19. júna 2024 o 17:20 Čas čítania 0:43 Polícia priblížila detaily útoku medvedice na muža v Banskobystrickom kraji. Nepomohla ani snaha odplašiť ju Polícia priblížila detaily útoku medvedice na muža v Banskobystrickom kraji. Nepomohla ani snaha odplašiť ju
15. mája 2024 o 14:30 Čas čítania 6:23 Na Slovensku máme za posledné 3 roky viac útokov medveďov ako za predošlých 10 rokov dokopy. Treba ich strieľať? Na Slovensku máme za posledné 3 roky viac útokov medveďov ako za predošlých 10 rokov dokopy. Treba ich strieľať?
18. júna 2024 o 11:50 Čas čítania 0:38 MAPA: Pozri si, kde všade tento rok na Slovensku spozorovali medveďa. Na viacerých miestach hlásili útoky na ľudí či zvieratá MAPA: Pozri si, kde všade tento rok na Slovensku spozorovali medveďa. Na viacerých miestach hlásili útoky na ľudí či zvieratá

Domov
Zdieľať
Diskusia