Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
19. júna 2024 o 17:20
Čas čítania 0:43

Polícia priblížila detaily útoku medvedice na muža v Banskobystrickom kraji. Nepomohla ani snaha odplašiť ju

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Polícia zverejnila nové detaily z pondelkového incidentu napadnutia medveďom.

  • Polícia zverejnila nové informácie o pondelkovom útoku medvedice. 
  • Podľa nových informácií napadnutý muž kosil lesný porast neďaleko chatovej oblasti Ladno. Keď muž spozoroval medvedicu, snažil sa ju odplašiť.
  • Najskôr začala utekať, ale následne sa vrátila a vrhla sa na neho. Policajti uviedli, že po chvíli prestala útočiť a rozbehla sa smerom do lesa.  

Prečo je to dôležité: Informovanie o výskyte medveďa v daných lokalitách môže predísť možnému riziku nešťastia.

Citát: „Zranený muž sa išiel dať ošetriť na urgent a vec oznámiť polícii. Utrpel mnohopočetné drobné rany a odreniny na trupe, horných aj dolných končatinách a hematóm pravého oka. Na miesto prišiel aj zásahový tím pre medveďa hnedého juh, ktorý už danú vec rieši,“ uvádza polícia. 

Širší kontext: V pondelok 17. júna napadla medvedica 71-ročného muža z Trnavej Hory. V popoludňajších hodinách prišiel na políciu v Žiari nad Hronom a útok oznámil. Po útoku medvedice a jej úteku si všimol, že sa k nej pripojili dve medvieďatá. V regióne zaznamenávajú v poslednom období zvýšený počet výskytu medveďa hnedého. Zásahový tím aj naďalej situáciu rieši. 

Prečítaj si aj tieto články:

18. júna 2024 o 13:40 Čas čítania 0:27 Pri Žiari nad Hronom zaútočil na človeka medveď. Zásahový tím sa už dva týždne snaží o jeho odstrel Pri Žiari nad Hronom zaútočil na človeka medveď. Zásahový tím sa už dva týždne snaží o jeho odstrel
18. júna 2024 o 11:50 Čas čítania 0:38 MAPA: Pozri si, kde všade tento rok na Slovensku spozorovali medveďa. Na viacerých miestach hlásili útoky na ľudí či zvieratá MAPA: Pozri si, kde všade tento rok na Slovensku spozorovali medveďa. Na viacerých miestach hlásili útoky na ľudí či zvieratá
14. júna 2024 o 18:59 Čas čítania 0:33 Žena ulovila v Dolnom Kubíne vlastnou zbraňou medvedicu. Rozrezala ju a kusy zvieraťa sa snažila previezť za hranice Žena ulovila v Dolnom Kubíne vlastnou zbraňou medvedicu. Rozrezala ju a kusy zvieraťa sa snažila previezť za hranice
Domov
Zdieľať
Diskusia