Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
29. júna 2024 o 7:52
Čas čítania 0:44

Štát avizuje zmenu pri odloženom podávaní a platení daňového priznania. Ľudia majú viac času na splnenie povinností

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Štát predĺžil lehotu na podanie a platenie odložených daňových priznaní o jeden deň.

  • Ľudia, ktorí požiadali o odklad daňového priznania, majú o trochu viac času k dobru.
  • V tomto roku pripadá posledný júnový deň na nedeľu, čo znamená, že termín na podanie odloženého daňového priznania štát posúva na pondelok 1. júla.

Prečo je do dôležité: Informovanie o blížiacom sa termíne podania daňového priznania pomáha občanom vyhnúť sa pokutám a zabezpečiť si včasné splnenie daňových povinností.

Citát: „V tejto predĺženej lehote je potrebné nielen daňové priznanie podať, ale aj zaplatiť daň, keďže iná možnosť na predĺženie lehoty na podanie daňového priznania už nie je,“ informoval hovorca finančnej správy Daniel Súkup.

Širší kontext: Takmer 294 000 daňovníkov si predĺžilo lehotu na podanie o tri mesiace. O predĺženie lehoty o šesť mesiacov mohli požiadať len tie subjekty, ktoré mali zdaniteľné príjmy aj zo zdrojov v zahraničí. 

Správca dane zašle prípadný preplatok najneskôr do 40 dní po predĺženej lehote. Ak človek nemôže uhradiť daň v stanovenej lehote do 1. júla 2024, môže za predpokladu splnenia špecifických podmienok požiadať správcu dane o odklad platenia alebo o zaplatenie v splátkach. 

Keď chceš vedieť viac, tak si prečítaj aj tieto články:

21. júna 2024 o 19:36 Čas čítania 1:08 V ktorých odvetviach chýba na Slovensku najviac zamestnancov? Ak hľadáš prácu, tu ju zaručene nájdeš V ktorých odvetviach chýba na Slovensku najviac zamestnancov? Ak hľadáš prácu, tu ju zaručene nájdeš
21. júna 2024 o 10:55 Čas čítania 0:35 TABUĽKA: Mnoho Slovákov s platom nad 2-tisíc eur musí platiť milionársku daň, informuje odborník TABUĽKA: Mnoho Slovákov s platom nad 2-tisíc eur musí platiť milionársku daň, informuje odborník
19. júna 2024 o 12:08 Čas čítania 0:48 Štát výrazne zvýšil príspevok na starostlivosť o zdravotne postihnuté deti. Po novom budú dostávať 800 eur mesačne Štát výrazne zvýšil príspevok na starostlivosť o zdravotne postihnuté deti. Po novom budú dostávať 800 eur mesačne
Domov
Zdieľať
Diskusia