Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vincenc Novák
6. júla 2024 o 17:32
Čas čítania 0:39

„Som prvá černoška v Bielom dome,“ vyhlásil zmätený Biden. Z boja proti Trumpovi však naďalej odmieta odstúpiť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
„Som prvá černoška v Bielom dome,“ vyhlásil zmätený Biden. Z boja proti Trumpovi však naďalej odmieta odstúpiť

Americký prezident Joe Biden sa opäť poplietol a zamenil si niekoľko osôb.

Americký prezident Joe Biden sa dopustil ďalšieho prešľapu, keď v rozhlasovom rozhovore celkom zjavne poplietol niekoľko osôb a faktov. „Mimochodom, som hrdá na to, že som, ako som už povedala, prvou viceprezidentkou, prvou černoškou, ktorá slúži spolu s černošským prezidentom,“ povedal Biden, informuje britský denník The Telegraph

Pravdepodobne si zamenil bývalého viceprezidenta z rokov 2009 – 2017, bývalého prezidenta Baracka Obamu a súčasnú viceprezidentku Kamalu Harrisovú.

Bidenove slová prichádzajú v čase, keď čelí rastúcemu tlaku, aby odstúpil z novembrových prezidentských volieb. Spúšťačom bola televízna debata koncom júna, v ktorej súčasný prezident v porovnaní so svojím súperom Donaldom Trumpom pôsobil veľmi unavene a oveľa menej energicky.

Bidena na odstúpenie nepriamo vyzvala okrem iných aj demokratická guvernérka štátu Massachusetts Maura Healeyová, ktorá uviedla, že o najlepšom postupe musí rozhodnúť sám prezident. 

„Vyzývam ho, aby v nasledujúcich dňoch počúval americký ľud a dôkladne zhodnotil, či zostáva našou najlepšou nádejou na porazenie Donalda Trumpa,“ povedala. Biden však odmieta odstúpiť z boja o Biely dom. Túto možnosť vylúčil v rozhovore pre ABC News.

Domov
Zdieľať
Diskusia