Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
9. júla 2024 o 7:52
Čas čítania 0:53

VIDEO + FOTO: Mimoriadne silná búrka zanechala v Brezne spúšť. Za 15 minút polámala stromy, zničila strechy a rozbila okná

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Situáciu pomáha riešiť aj polícia.

Horehroním sa v pondelok večer prehnala silná smršť, ktorá v Brezne a okolí lámala stromy, ničila strechy a rozbíjala okná na domoch. Ako uviedol primátor Brezna Tomáš Abel, stačilo 15 minút a padali krúpy, aké si nepamätá.


„Mestská polícia už monitoruje škody po búrke. Naši dobrovoľní aj štátni hasiči a Technické služby Brezno odstránia polámané stromy a časť škôd. Porozbíjalo viaceré okná na domoch, tiež dve okná na mestskom úrade, sú poškodené mnohé autá. Pomáhame so strechami domov, avšak techniku máme obmedzenú, aj čo sa týka plachiet na zakrývanie striech,“ priblížil Abel.

Evanjelická cirkev augsburského vyznania (ECAV) Brezno informovala, že silná prietrž mračien zanechala spúšť aj na jej fare. „Na fare krúpy rozbili väčšinu okien na troch svetlíkoch, tri okná na kostole a jeden okenný rám. Voda zničila omietky na schodisku na fare. Zničené sú aj stromy a komplet celá úroda ovocia a zeleniny,“ priblížila na sociálnej sieti.

Problémy v meste aj na cestách 

Banskobystrická regionálna správa ciest (BBRSC) v tejto súvislosti upozornila, že priechod Zadné Halny – Mýto pod Ďumbierom bude do utorka 9. júla uzavretý. BBRSC taktiež vyzvala na sociálnej sieti obyvateľov, aby jej nahlásili mimoriadne situácie na komunikáciách I., II. a III. triedy, na ktorých krajskí cestári vykonávajú údržbu.


„Sme v kontakte s primátorom Brezna a sme pripravení pomôcť aj v meste, ak bude treba. Aktuálne naši zamestnanci monitorujú zverené komunikácie,“ uviedla BBRSC.

Domov
Zdieľať
Diskusia