Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
12. augusta 2024 o 12:22
Čas čítania 0:36

Na Slovensku končí veľká firma s nábytkom, mali až 11 pobočiek. Zákazníci sa musia obrátiť na českého výrobcu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Firma v roku 2023 skončila s obrovskými stratami.

  • Výrobca nábytku Oresi Slovakia na Slovensku končí. Firma momentálne smeruje do konkurzu, informujú Hospodárske noviny.
  • Firma mala na Slovensku 11 predajní, napriek tomu sa dostala do finančnej krízy a súd v Trenčíne rozhodol o konkurznom konaní.

Citát: „Veľmi nás táto situácia mrzí a plne chápeme ťažkosti, ktorým môžu čeliť naši zákazníci, najmä tí, ktorí už zaplatili zálohu na kúpnu cenu. Týchto zákazníkov chceme uistiť, že o svoje kuchyne neprišli. Spoločnosť SITINA CZ s.r.o., ktorá je dohodnutým partnerom značky Oresi, prisľúbila maximálnu podporu pri zabezpečení dodávok tovaru našim zákazníkom, vrátane dopravy a montáže,“ hovorí konateľ spoločnosti. 

Širší kontext: Oresi dlží sociálnej poisťovni 68-tisíc eur. Česká pobočka firmy zatiaľ s predajom pokračuje. Zákazníci, ktorí majú na Slovensku zaplatenú zálohu na kúpnu cenu, môžu kontaktovať partnerskú spoločnosť SITINA CZ, s. r. o., ktorá by mala zabezpečiť dodávky tovaru.
 

Firma upozorňuje, že krach sa dotýka iba slovenskej spoločnosti, ktorá v roku 2023 skončila so stratou 765-tisíc eur.

Oresi predajňa
Zdroj: Google Maps
Domov
Zdieľať
Diskusia