Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
19. septembra 2024 o 14:30
Čas čítania 0:44

Poisťovne po povodniach hlásia škody za 8 miliónov. Očakávajú však až dvojnásobok

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poisťovne majú po povodniach hlásené škody za 8 miliónov eur.

  • Do stredy 18. septembra nahlásili na Slovensku takmer 4 400 poistných udalostí spôsobených aktuálnymi povodňami, s odhadovanou výškou škôd viac ako 8 miliónov eur.
  • Poisťovne však očakávajú, že celková výška škôd bude takmer dvojnásobná a presiahne 15 miliónov eur.
  • Asociácia poukázala na to, že poisťovne v aktuálnej situácii posilnili svoje kapacity a sú pripravené vybavovať poistné udalosti v zrýchlenom režime, aby čo najviac vyšli v ústrety klientom, ktorí následkom povodní utrpeli škodu.

Citát:„Peniaze je poisťovňa povinná zaslať do 15 dní od ukončenia šetrenia poistnej udalosti, teda od doby, kedy je známa konečná výška nároku klienta na náhradu škody,“ priblížila Slovenská asociácia poisťovní (SLASPO).


Širší kontext: SLASPO v tejto súvislosti radí čo najskôr nahlásiť poisťovni, že došlo k poistnej udalosti. Ideálne online cez formulár na webe poisťovne, kde je možné nahrávať aj fotografie, alebo telefonicky. Klient následne dostane informáciu, či bude potrebná aj obhliadka, a to pri škodách väčšieho rozsahu.

25. októbra 2024 o 13:30 Čas čítania 3:08 Extrémne počasie na Slovensku a jeho budúcnosť: Teplotný stres, absencia snehu či nedostatok vody. Mnohé lokality budú trpieť Extrémne počasie na Slovensku a jeho budúcnosť: Teplotný stres, absencia snehu či nedostatok vody. Mnohé lokality budú trpieť

Ak je potrebné z bezpečnostných alebo hygienických dôvodov začať s odpratávaním poškodených alebo zničených vecí, je potrebné urobiť fotografie alebo videozáznam situácie. Inak vyčkať na pokyn poisťovne.

Prečítaj si aj tieto články:

19. septembra 2024 o 8:51 Čas čítania 0:17 Na západe Slovenska naďalej platí tretí stupeň výstrah pred povodňami (+ mapa) Na západe Slovenska naďalej platí tretí stupeň výstrah pred povodňami (+ mapa)
16. septembra 2024 o 19:41 Čas čítania 0:48 Ukrajina nám kvôli povodniam ponúkla pomoc, štát však odmietol. Minister vnútra tvrdí, že ju nepotrebujeme Ukrajina nám kvôli povodniam ponúkla pomoc, štát však odmietol. Minister vnútra tvrdí, že ju nepotrebujeme
16. septembra 2024 o 19:19 Čas čítania 0:40 Povodne poškodili majetok viacerým Slovákom. Poisťovne zverejnili inštrukcie, ako pri škodách postupovať Povodne poškodili majetok viacerým Slovákom. Poisťovne zverejnili inštrukcie, ako pri škodách postupovať
Domov
Zdieľať
Diskusia