Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
dnes 18. októbra 2024 o 10:40
Čas čítania 0:45

AKTUÁLNE: Fico považuje Zelenského plán víťazstva za kontroverzný. Ukrajina v NATO vraj nie je dobrý nápad

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Fico v Bruseli vyhlásil, že nie je dobrý nápad prijať Kyjev do Severoatlantickej aliancie.

  • Robert Fico v Bruseli vyhlásil, že plán víťazstva ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského je kontroverzný a nepovažuje za dobrý nápad členstvo Kyjeva v NATO.
  • Zopakoval, že podporuje členstvo Ukrajiny v Európskej únii. Jej členstvo v NATO, ktoré je jedným z bodov Zelenského plánu víťazstva, by však podľa neho mohlo vyvolať tretiu svetovú vojnu.
  • Podľa Ficových slov ide o kontroverzný plán, ktorý rozdeľuje krajiny, aj preto k nemu Európska rada neprijala jasný postoj.

Citát: „Pred všetkými lídrami EÚ, za prítomnosti prezidenta Zelenského, som povedal, že naďalej platí filozofia vlády, ktorú vediem, že sa chceme orientovať na zmysluplnú a racionálnu spoluprácu s Ukrajinou, ktorej výsledkom nemá byť zabíjanie, ale pomoc ľuďom v núdzi,“ povedal Fico.

Širší kontext: Premiér zopakoval, že Rusko napadnutím Ukrajiny a zabratím jej územia porušilo medzinárodné právo. Nepáčia sa mu však návrhy, ktoré podľa neho vyvolávajú otvorenú diskusiu, ako je vstup Ukrajiny do NATO či dodanie rakiet stredného doletu schopných zasiahnuť ciele na ruskom území.

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu

Fico pripomenul, že ďalšie, v poradí štvrté spoločné zasadnutie ukrajinskej a slovenskej vlády by sa malo konať v januári alebo vo februári na území Slovenska.

Prečítaj si aj tieto články:

18. októbra 2024 o 8:47 Čas čítania 0:47 Fico sa stretol so Zelenským: Povedal som mu veľa vecí, odkázal ukrajinský prezident Fico sa stretol so Zelenským: Povedal som mu veľa vecí, odkázal ukrajinský prezident
16. októbra 2024 o 19:40 Čas čítania 0:48 Kremeľ reaguje na Zelenského „víťazný plán“: Ukrajina musí vytriezvieť, má nezmyselnú politiku Kremeľ reaguje na Zelenského „víťazný plán“: Ukrajina musí vytriezvieť, má nezmyselnú politiku
16. októbra 2024 o 12:02 Čas čítania 1:03 AKTUÁLNE: Prezident Zelenskyj predstavil svoj „víťazný plán“. Koniec vojny chce dosiahnuť v budúcom roku AKTUÁLNE: Prezident Zelenskyj predstavil svoj „víťazný plán“. Koniec vojny chce dosiahnuť v budúcom roku
Domov
Zdieľať
Diskusia