Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad Eduard Starkbauer
13. februára 2023, 17:28
Čas čítania 0:45

Rumunsko dnes zasiahlo zemetrasenie so silou 5,2 magnitúdy. Otrasy mohli cítiť až ľudia na slovenských hraniciach

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Výskyt zemetrasenia potvrdil aj Americký úrad pre geologický prieskum.

V Rumunsku sa dnes triasla zem. Zemetrasenie so silou 5,2 magnitúdy zaznamenali približne 17 kilometrov od mesta Targu Jiu, kde údajne malo svoje epicentrum, potvrdil Americký úrad pre geologický prieskum (USGS).

13. februára 2023, 17:30 Čas čítania 3:34 Tak trochu hlúpa dokumentaristka si uťahuje z profesorov v novom hite na Netflixe. Pyramídy sú pre ňu iba kopa kameňov Tak trochu hlúpa dokumentaristka si uťahuje z profesorov v novom hite na Netflixe. Pyramídy sú pre ňu iba kopa kameňov

Po otrasoch vyšlo do ulíc množstvo ľudí, ktorí sa obávali podobného scenára, aký sa odohral v Turecku a Sýrii. Minulotýždňové zemetrasenie, ktoré si už vyžiadalo okolo 36 000 obetí, malo silu 7,8 magnitúdy. Z Rumunska zatiaľ neboli hlásené žiadne bezprostredné škody ani prípadné zranenia či úmrtia.

Dnešné zemetrasenie, ktoré vypuklo o 15.28 h, pocítili obyvatelia až v okruhu 600 km od epicentra. Zaregistrovali ich dokonca aj obyvatelia územia na ukrajinsko-slovenských hraniciach.

Najbližšie veľké mesto Drobeta-Turnu Severin s vyše 100 000 obyvateľmi sa od epicentra nachádza len 74 km. Podľa iMeteo bolo cítiť otrasy vo všetkých okolitých štátoch Rumunska, pričom najviac svedectiev a hlásení bolo v okruhu 200 km od epicentra. 

Domov
Zdieľať
Diskusia