Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Jana Chovancová
22. apríla 2023, 15:28
Čas čítania 1:08

Chaos na Twitteri: Elon Musk zrušil modré označenie pri menách celebrít, novinárov a vládnych agentúr. Vznikajú fejkové účty

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Dôvodom zmeny je zrejme fakt, že Twitter za označenia odmieta platiť.

Používatelia Twittera sa v piatok ráno prebudili do poriadneho chaosu. Majiteľ Elon Musk totiž zrušil modré označenia pri menách celebrít, novinárov a vládnych agentúr. Informuje o tom CNN

Koniec tradičného overovania viedol k tomu, že sa ľudia takmer okamžite začali vydávať za vládne účty. Odstránenie značiek spôsobilo aj chaos v rozpoznávaní a identifikovaní čínskej a ruskej propagandy na sociálnej sieti. 

Široká škála mediálnych organizácií tak prišla o zlaté verifikačné odznaky, ktoré Muskov tím predstavil pred niekoľkými mesiacmi. Dôvodom je zrejme fakt, že Twitter za ne odmieta platiť. Ich cena sa pohybuje okolo 1 000 eur mesačne.

Overenie Twittera tak už naďalej nie je ukazovateľom toho, že účet patrí konkrétnej originálne známej osobe či inštitúcii. Namiesto toho odráža fakt, že používateľ zaplatil za Twitter Blue, čo je predplatená služba spoločnosti.

Niekoľko významných používateľov Twittera vrátane LeBrona Jamesa, Williama Shatnera a Stephena Kinga však odmietlo zaplatiť za zachovanie svojich modrých overovacích odznakov. To zrejme prinútilo Elona Muska zasiahnuť a vo štvrtok vyhlásil, že ich označenia zaplatí z vlastného vrecka.

Predchádzajúce experimenty so zmenami v overovaní viedli k podobnému chaosu, čo spoločnosť Twitter prinútilo viackrát odložiť ich zavedenie. Twitter však pokračoval v stratégii plateného overovania s nádejou, že posilní príjmy z predplatného po tom, ako zaznamenal prudký pokles v hlavnom obchode s reklamou.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Elon Musk údajne zrušil všetky označenia médií na sociálnej sieti na základe návrhu autora Waltera Isaacsona, ktorý píše Muskov životopis. Isaacson, ktorý je na Twitteri overený ako predplatiteľ služby Twitter Blue, vo štvrtok na Twitteri zverejnil Muskovu fotografiu z miesta štartu vesmírnej lode SpaceX. Raketa následne explodovala vo vzduchu.

Domov
Zdieľať
Diskusia