Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
23. apríla 2023, 16:04
Čas čítania 1:19

Twitter vrátil modré fajočky niektorým používateľom vrátane tých zosnulých. Celebrity reagujú na bizarnú situáciu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Mnohí používatelia, ktorým bola fajočka vrátená, dali jasne najavo, že poplatok nezaplatili.

Spoločnosť Twitter niektorým médiám, celebritám a ďalším používateľským účtom vrátila modré fajočky, tzv. Twitter Blue, ktoré potvrdzujú overený účet. Mnohí z týchto používateľov s tým však nesúhlasia. TASR správu prevzala v nedeľu z agentúry AFP.


Pôvodne bolo takéto overenie bezplatné. Spoločnosť však pred časom zahrnula do programu Twitter Blue poplatok. Používatelia zaň môžu platiť osem dolárov mesačne alebo 84 dolárov na celý rok, uvádza táto sociálna sieť.


Následne Twitter vo štvrtok (20. apríla) tieto fajočky odstránil z účtov používateľov, ktoré sa do programu predplatného nezapojili. Počas piatka a soboty však spoločnosť fajočky niektorým používateľom vrátila bez toho, aby podnikli akékoľvek kroky.

Medzi týchto používateľov patria spisovateľ Stephen King, americký basketbalista LeBron James a bývalý prezident USA Donald Trump. Majiteľ spoločnosti Twitter Elon Musk v piatok oznámil, že poplatky za niektoré účty uhradí on sám.

Fajočky sa vrátili aj zosnulým

Mnohí používatelia, ktorým bola fajočka vrátená, však dali jasne najavo, že poplatok nezaplatili. Táto fajočka sa stala symbolom podpory Elona Muska, píše AFP.


Americký raper Lil Nas X, ktorý na svojom účte modrú vlajočku má, napísal, že za Twitter Blue nezaplatil. „Pocítiš môj hnev, tesla mužík,“ napísal. Elon Musk je aj zakladateľom a majiteľom spoločnosti Tesla.


Fajočky získali naspäť aj viaceré oficiálne účty médií vrátane stanice BBC a agentúry AFP, ktorá však za Twitter Blue podľa svojich vyjadrení nezaplatila.

13. apríla 2023, 16:30 Čas čítania 3:24 Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu

Nastala aj bizarná situácia, keď modré fajočky získali späť aj používatelia, ktorí sú už mŕtvi. Napríklad Anthony Bourdain, Kobe Bryant či Chadwick Boseman. To podľa portálu Uniland spochybňuje pravosť Twitter Blue a súhlas potrebný na podanie žiadosti.

Chrissy Teigen, modelka a manželka speváka Johna Legenda, bola zjavne proti predplácaniu modrých označení a tweetovala: „Ten hádam nikdy nezmizne!“ Napokon našla spôsob, ako sa označenia zbaviť, a jednému komentujúcemu poradila: „Zmeň si meno a odstráni sa. Ale nikomu o tom nehovor, lebo dostaneš ďalšie, lol.“

Domov
Zdieľať
Diskusia