Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš TASR
5. júna 2023, 6:46
Čas čítania 1:02

FOTO A VIDEO: Americké stíhačky leteli nadzvukovou rýchlosťou neďaleko Bieleho domu k záhadnému lietadlu. To neskôr havarovalo

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Išlo o stroj typu Cessna Citation, ktoré môže prepravovať sedem až dvanásť pasažierov, píše Reuters.

Americké stíhačky v nedeľu vzlietli k malému lietadlu, ktoré narušilo vzdušný priestor nad hlavným mestom USA Washington. Tento stroj neskôr havaroval v štáte Virgínia. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.


Americký Federálny letecký úrad uviedol, že toto lietadlo havarovalo v hornatom teréne na juhozápade Virgínie. Išlo o stroj typu Cessna Citation, ktoré môže prepravovať sedem až dvanásť pasažierov, píše Reuters.

Predstaviteľ amerických úradov uviedol, že havária Cessny nebola spôsobená stíhačkami.


Zdroj oboznámený so situáciou pre Reuters uviedol, že Cessna mala údajne zapnutého autopilota a nereagovala na pokusy úradov o nadviazanie spojenia.


Stíhačky spôsobili tzv. aerodynamický tresk – zvukový efekt, ktorý spôsobujú stíhacie lietadlá. Ten vyvolal znepokojenie medzi obyvateľmi v hlavnom meste a v okolí, píše Reuters.

Domov
Zdieľať
Diskusia