Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
2. júla 2023 o 17:40
Čas čítania 0:49

Ťažko zdravotne postihnutý chlapec a jeho matka zomreli pri páde z trajektu. Podľa vyšetrovateľov mohlo ísť o vraždu a samovraždu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Matka sa o chlapca starala sama.

Z paluby trajektu v Baltskom mori medzi Švédskom a Poľskom vypadol vo štvrtok (29. 6.) z výšky 20 metrov ťažko zdravotne postihnutý 7-ročný chlapec. Do vĺn za ním dopadla aj jeho matka. Ani jeden z nich asi hodinový pobyt vo vode napriek rozsiahlej záchrannej akcii neprežil. Podľa TV Markíza zomreli obaja po prevoze do nemocnice po tom, ako ich lokalizovala loď NATO. Správu priniesla poľská polícia.


Tri dni po tragédii nastal vo vyšetrovaní zvrat. Vyšetrovatelia, ktorí pôvodne pracovali s verziou, že Poľka chcela svojho sedemročného syna zachrániť, ho mohla do vĺn 18-stupňového mora úmyselne hodiť. Švédske aj poľské úrady tragédiu začali vyšetrovať ako vraždu.

„Začali sme predbežné vyšetrovanie, v ktorom je trestný čin kvalifikovaný ako vražda, ale nie je tam žiadny podozrivý,“ uviedla Stina Brindmarková zo štátneho zastupiteľstva švédskeho mesta Karlskrona. Poľská prokuratúra prípad vyšetruje ako vraždu dieťaťa a samovraždu matky. Motívom mohlo byť, že matka sa o chlapca starala sama, keďže jeho otec nebol s rodinou vôbec v kontakte.

Domov
Zdieľať
Diskusia