Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
27. júla 2023 o 17:55
Čas čítania 0:57

Nemocnica na východe Slovenska pobúrila ľudí. Infúziu chlapcovi podávali na chodbe, nemocnica sa snaží obhájiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rodičia cítia krivdu, personál nemocnice svoje konanie zdôvodnil nedostatkom miest.

Obyvateľov Vranova nad Topľou na Facebooku pobúrila fotografia chlapca, ktorý leží na nemocničných stoličkách počas toho, ako mu do žíl tečie infúzia. Rodičia cítia krivdu, personál nemocnice vo Vranove nad Topľou svoje konanie zdôvodnil nedostatkom kapacitných miest. 

Pod príspevkom sa okamžite strhla lavína komentárov, ktoré konanie zdravotníkov kritizujú. „Bohužiaľ, vranovská nemocnica je na zaplakanie. Pokiaľ tam človek neurobí cirkus, ale že cirkus, nič sa diať nebude. Týmto pozdravujem interné oddelenie za vašu ‚úžasnú starostlivosť‘. Bodaj by ste si tú vašu starostlivosť zažili na vlastnej koži. Túto prácu ste si vybrali vy, nikto vám ju nenanútil,“ nešetrila nemocnicu používateľka Anna. 

Konania personálu sa pod fotografiou zastal Richard. „A čo mali robiť zdravotníci?? Poslať vás preč, lebo nemajú kapacitu? Nemyslite si, že to je len vo Vranove alebo na východe Slovenska,“ ocenil improvizáciu zdravotníkov.

Za provizórnu starostlivosť môže prázdninový nápor pacientov 

K situácii sa po preverení podnetu okamžite vyjadrilo aj vedenie vranovskej nemocnice. „Žiaľ, vplyvom viacerých okolností, vysokého náporu detských pacientov, ako aj samotnej diagnózy naši zdravotníci nesprávne ‚improvizovali‘. Za tento moment sa ospravedlňujeme a vedenie už spravilo nápravné opatrenia, aby sa takéto situácie neopakovali,“ uviedla nemocnica vo vyjadrení.

14. septembra 2024 o 18:30 Čas čítania 2:02 FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 € FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 €

K nešťastnému riešeniu zdravotníkov dohnala kritická situácia. „Najmä v letných mesiacoch sú detské pohotovosti a príjmové ambulancie pod tlakom veľkého množstva pacientov. Vranovská nemocnica čiastočne supluje aj dočasne uzavreté detské oddelenie v Trebišove,“ vysvetlila a v príspevku zároveň požiadala o vzájomnú trpezlivosť.

 
Domov
Zdieľať
Diskusia