Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Florián Meričko
31. augusta 2023, 8:02
Čas čítania 1:12

PREHĽAD: Pozri si zoznam všetkých prázdnin v nasledujúcom školskom roku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Školský rok 2023/2024 bude pre žiakov a pracujúcich Slovákov mimoriadne štedrý. Užijú si kopec dní voľna, či už vďaka sviatkom, alebo prázdninám.

V školskom roku 2023/2024 si žiaci budú môcť užiť kopec voľna. Užijú si ho najmä vďaka tomu, že len dva z nich pripadajú na víkendy. Dokopy si tak od septembrového nástupu do školských lavíc užijú až 15 štátnych sviatkov či dní pracovného pokoja. Vyplýva to z údajov na portáli www.skolskykalendar.sk.

Hneď v úvode septembra pripadá sviatok Sedembolestnej Panny Márie na piatok 15. septembra. Nasledovať budú jesenné prázdniny na konci októbra, ktoré pripadli na pondelok 30. a utorok 31. októbra.

V novembri sa Slováci dočkajú ďalších dvoch voľných dní, a to konkrétne v stredu 1. (Sviatok všetkých svätých) a v piatok 17. novembra (Deň boja za slobodu a demokraciu).

Školáci si na dlhší oddych následne budú musieť počkať až na konci decembra, keď ich čakajú vianočné prázdniny. Tie budú v tomto školskom roku od soboty 23. decembra až do nedele 7. januára, teda dokopy 16 dní. Pracujúcich však nepoteší, že sviatok Zjavenia pána pripadá na sobotu 6. januára.

Rozdelenie jarných prázdnin podľa krajov

Tesne po polovici februára sa časť žiakov môže tešiť na jarné prázdniny. Tie ako prvé odštartujú na strednom Slovensku, pričom ako poslední si ich užijú žiaci zo západného Slovenska.

  • 19. 2. 2024 – 23. 2. 2024 (Banskobystrický, Žilinský a Trenčiansky kraj),
  • 26. 2. 2024 – 1. 3. 2024 (Košický a Prešovský kraj),
  • 4. 3. 2024 – 8. 3. 2024 (Bratislavský, Nitriansky a Trnavský kraj).

Nasledovať budú veľkonočné prázdniny od štvrtka 28. marca do utorka 2. apríla. Najbližšie voľno môžu potom očakávať až v stredu 1. mája (Sviatok práce) a stredu 8. mája (Deň víťazstva nad fašizmom). Po týchto sviatkoch už študentov na konci školského roka čakajú len letné prázdniny, ktoré sa odštartujú v pondelok 1. júla.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Pracujúci Slováci si však v lete oddýchnu ešte dvakrát, a to v piatok 5. júla (Sviatok svätého Cyrila a svätého Metoda) a vo štvrtok 29. augusta (Výročie Slovenského národného povstania).

Žiaci si v tomto školskom roku užijú veľa voľných dní. Okrem prázdnin sa môžu tešiť aj na sviatky, z ktorých len 2 pripadajú na víkendy.
Žiaci si v tomto školskom roku užijú veľa voľných dní. Okrem prázdnin sa môžu tešiť aj na sviatky, z ktorých len 2 pripadajú na víkendy. Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia