Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Jana Chovancová
1. septembra 2023, 14:40
Čas čítania 1:40

Bratislavské divadlo ukázalo nový plagát, búria sa ľudia aj politici

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nový plagát divadla získal za dva dni tisícky reakcií a komentárov, vyjadrili sa aj politici.

Divadlo Pavla Országha Hviezdoslava pred dvomi dňami predstavilo vizuál, s ktorým odštartovalo novú divadelnú sezónu. Na sociálnych sieťach pobúril množstvo ľudí a vyjadrila sa aj politická scéna. 

Nový plagát má vystihovať reakciu na situáciu v krajine. „Vitráže, ktoré sú mementom minulých režimov, teraz začínajú rozprávať nový príbeh. Príbeh povstania proti strašiakom minulosti, ktorí sa pokúšajú zatemniť našu budúcnosť. V novom vizuáli sa skrývajú súčasné odkazy, nájdete ich všetky?“ napísalo divadlo na svojom Facebooku. 

V dizajne nájdeš hneď niekoľko symbolov. Je inšpirovaný socialistickou grafikou a odkazuje na dúhovú a ukrajinskú vlajku či antiľudácky motív. Časť verejnosti vníma nový vizuál divadla pozitívne, iní sú pobúrení a na sociálnej sieti dokonca už koluje aj petícia za odvolanie a odstúpenie riaditeľky divadla.

Vyjadril sa Uhrík, Mažgút aj Romana Tabák 

„Milí mestskí progresívci na čele s vraj primátorom Vallom, to už vám nestačia verejné budovy, na ktoré bez hanby a najmä úcty k našej histórii vešiate všelijaké prapodivné vlajky?! To ste si museli sprivatizovať ešte aj naše mestské divadlo, kam ľudia chodia za kultúrou, zábavou a možno aj vzdelaním, na pretláčanie ukrajinských a LGBTI tém?“ napísal Ján Mažgút, poslanec za stranu Smer-SD v príspevku na Facebooku, ktorý dizajn označil za dekadentný a zvrátený. Okrem toho označil progresívcov za hrozbu spoločnosti a vyzval vedenie mesta na prehodnotenie vizuálu a vyvodenie zodpovednosti voči riaditeľke divadla.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Zrejme ťa neprekvapí, že nový dizajn pobúril aj Milana Uhríka, predsedu strany Republika. „Vraj nový vizuál Divadla P. O. Hviezdoslava… Čo je to za slniečkárska čmáranica? To kreslil Šimečka osobne? Ešte 4 týždne, priatelia, a vymetieme túto protislovenskú progresívnu bandu zo škôl a z kultúry. Len sa tak zapráši,“ napísal na Facebooku. 

„Barbari Divadlo, Divadlo P. O. Hviezdoslava. Pán Vallo (primátor Bratislavy), riaditeľka divadla Valéria Schulczová, ministerka kultúry Hroncová, toto je normálne?“ napísala na sociálnej sieti poslankyňa Romana Tabák.

Autor rozhorčenie politikov nechápe

Nový plagát divadla získal za dva dni tisícky reakcií a komentárov. Vyrobilo ho štúdio známeho marketéra Róberta Slováka, ktorý sa ku kritike politikov vyjadril pre Startitup

„Nerozumiem, prečo symbol osočovanej menšiny, takej nenávidenej, že to dospelo až k teroristickému útoku, ktorý ukončil životy dvoch mladých ľudí, vlajka krajiny, na ktorú Putin začal zhadzovať bomby, jeho vojaci vraždia a znásilňujú a symbol boja proti fašizmu, ktorého obeťami sa stali tisíce občanov našej krajiny, pobúrili politikov, ale aj veľa primitívne komunikujúcich jedincov. Oni obhajujú to vraždenie? Nechápem. Vyhrážky a urážky pre obrázok mi pripomínajú hon na výtvarníkov v totalitnom režime či útoky na karikaturistov. Je to absurdné,“ vyjadril sa pre Startitup Robert Slovák, pričom dodal, že vizuál nadväzuje v doterajšej komunikácii divadla.

Domov
Zdieľať
Diskusia