Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Florián Meričko
22. septembra 2023, 7:26
Čas čítania 0:55

Mazurek prehral ďalší súd. Za nepravdivé a hanobné výroky má známemu lekárovi zaplatiť 42-tisíc eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Infektológ Peter Sabaka vedie s Republikou až šesť sporov.

Poslanec NR SR a kandidát strany Republika v tohtoročných predčasných voľbách Milan Mazurek prehral koncom augusta na prvostupňovom súde spor s infektológom Petrom Sabakom. Tomu má za nepravdivé a hanobné tvrdenia zaplatiť náhradu nemajetkovej ujmy vo výške 42-tisíc eur. Rozsudok nie je právoplatný, informuje denník Sme.

Súd zároveň podpredsedovi strany Republika nariadil, že sa má lekárovi verejne ospravedlniť, a to nielen na svojom profile na facebooku, ale aj vo väčšine slovenských denníkov. Zároveň má odstrániť všetky zverejnené statusy a videá, ktoré o Sabakovi v minulosti šíril.

Mazurek na svojom a straníckom facebooku v rokoch 2021 až 2022 uverejnil viacero videí, v ktorých lekára zosmiešňoval. Sudca toto konanie v rozsudku označil za „cielenú diskreditačnú kampaň založenú na nepravdivých tvrdeniach“.

V minulosti ho označil za zločinca či fašistickú kreatúru

Podpredseda Republiky počas pandémie covidu-19 často útočil na Sabaku. V minulosti ho napríklad označil za zločinca, fašistickú kreatúru či „covidového proroka“. Okrem iného dezinterpretoval Sabakove výpočty a na sociálnych sieťach burcoval svojich sympatizantov a ospravedlňoval násilie proti lekárom.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

„Teším sa, keď budem sedieť zoči-voči tomuto človeku a všetky tieto jeho geniálne výroky zdôvodňovať ako dôkaz, že je to covidový prorok,“ uviedol Mazurek v jednom z videí v roku 2021. Doteraz sa však nezúčastnil ani na jednom z pojednávaní o Sabakovej žalobe. 

Infektológ vedie so stranou Republika a jej členmi dokopy šesť sporov. V prípade, že súdy potvrdia všetky doterajšie rozsudky, strana bude Sabakovi dlhovať až 77-tisíc eur.

Milan Mazurek sa za nepravdivé a hanobné tvrdenia má lekárovi Petrovi Sabakovi verejne ospravedlniť.
Milan Mazurek sa za nepravdivé a hanobné tvrdenia má lekárovi Petrovi Sabakovi verejne ospravedlniť. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia