Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
6. októbra 2023, 13:40
Čas čítania 0:46

Tesla pokračuje v prudkom zlacňovaní. Pokles cien niektorých modelov dosiahol desiatky percent

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Spoločnosť Tesla reaguje na slabší dopyt na trhu s elektromobilmi a na druhej sa snaží zmierniť tlak zo strany nastupujúcej konkurencie.

Americký výrobca elektrických áut Tesla znížil v USA ceny svojich vozidiel Model 3 a Model Y, pričom pokles dosahoval takmer 3 % až vyše 4 %. Firma tak urobila približne mesiac po tom, ako zredukovala ceny prémiových vozidiel Model S a Model X.

Agresívna redukcia cien 

Tesla tak pokračuje v agresívnej redukcii cien. Na jednej strane reaguje na slabší dopyt na trhu s elektromobilmi a na druhej sa snaží zmierniť tlak zo strany nastupujúcej konkurencie.
Cena sedanu Model 3 bude po novom dosahovať v USA 38 990 USD (37 042 eur), čo znamená zníženie o 1 250 USD. Cena vozidiel Model Y vo variante LR klesne o 2 000 USD na 48 490 USD.


Od začiatku tohto roka, keď Tesla začala so znižovaním cien svojich áut, klesla cena štandardného vozidla Model 3 zhruba o 17 %. V prípade Modelu Y variant LR dosiahol pokles viac než 26 %.


Začiatkom týždňa oznámila Tesla výsledky produkcie a predaja za 3. štvrťrok, pričom predaj zaostal za očakávaniami. Dôvodom boli plánované odstávky spojené s modernizáciou výroby.


V 3. štvrťroku vyrobila spoločnosť 430 488 áut a objem predaja dosiahol 435 488 vozidiel. Analytici očakávali, že Tesla predá za toto obdobie viac než 461 600 áut.

Tesla, Elon Musk
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia