Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eduard Starkbauer
11. októbra 2023, 14:59
Čas čítania 0:42

Bratislavskí colníci zhabali stovky falošných Pokémon kartičiek aj balíčkov FIFA. Páchateľovi hrozí pokuta takmer 70-tisíc eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Tento rok bratislavskí colníci zasiahli na ulici Stará Vajnorská už druhýkrát.

Bratislavskí príslušníci finančnej správy pokračujú v odhaľovaní falšovaných kartičiek. Informujú, že naposledy našli pri kontrole motorového vozidla u 54-ročného Číňana kartónové krabice s tisíckami kartičiek a obalov Pokémon, ako aj futbalové kartičky FIFA World Cup a balíčky s motívom európskeho šampionátu EURO 2024.

Škodu Finančná správa SR vyčíslila na viac ako 6 000 eur. V kartónových krabiciach bolo 510 balíkov kariet Pokémon, 29 ks obalov Pokémon, 588 kusov kartičiek FIFA World Cup a 24 kusov balíčkov EURO 2024.  

Hliadka colníkov odhalila úlovok na ulici Stará Vajnorská. Muž nevedel k obsahu auta predložiť potrebné doklady o pôvode a spôsobe nadobudnutia, preto tovar skončil v rukách príslušníkov finančnej správy.

Obdobný prípad riešili v rovnakej lokalite aj v apríli, keď objavili vo vozidle iného občana čínskej národnosti 3 508 balíčkov kariet Pokémon a 184 balíčkov. Ak by sa materiál na jar dostal na trh ako originál, škoda by predstavovala 22 692 eur. V oboch prípadoch sa realizujú kroky podľa zákona o presadzovaní práv duševného vlastníctva colnými orgánmi. Páchateľovi hrozí pokuta až do výšky 67 000 eur a prípadne aj trestné stíhanie.

Pokemon
Zdroj: Finančná správa (FS)
Domov
Zdieľať
Diskusia