Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Samuel Valent
12. októbra 2023 o 14:48
Čas čítania 0:45

Tieto dva reťazce plánujú otvoriť pobočky bez zamestnancov. Možno sa ich dočkáme už budúci rok

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na Slovensku zatiaľ funguje jedna podobná prevádzka.

Reťazce Coop Jednota a Billa uvažujú nad zavedením predajní bez obsluhy v nočných hodinách. Vďaka tomu by mohli byť otvorené nonstop. Počas dňa by išlo o klasickú predajňu s obslužným personálom, v noci o samoobslužnú predajňu. 

Ako informujú Hospodárske noviny, reťazec Coop Jednota aktuálne uskutočňuje prieskum trhu, na základe ktorého sa rozhodne, či a kedy na Slovensku samoobslužné predajne otvorí. „Ak budú všetky technické a legislatívne predpoklady splnené, je možné, že sa aj na Slovensku budú v roku 2024 otvárať samoobslužné predajne,“ ozrejmila hovorkyňa reťazca Jana Kuklová v rozhovore pre HS.

Nad otvorením nového typu prevádzok uvažuje aj spoločnosť Billa, ktorá ich už testuje v iných krajinách. „V súčasnosti zvažujeme, či tento koncept otestujeme aj na Slovensku,“ uviedla hovorkyňa Kvetoslava Kirchnerová.

Existuje viac druhov samoobslužných predajní, napríklad česká sieť Coop využíva predajne, v ktorých si zákazník musí tovar sám naskenovať. Iné druhy samoobslužných predajní nevyžadujú skenovanie tovaru, peniaze za zakúpený tovar sa im po odchode z obchodu automaticky stiahnu z účtu.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

V Českej republike funguje už 13 automatizovaných predajní. Vo Švédsku či v Dánsku sú pokladnice bez obsluhy už dlhšie veľmi rozšírené. Na Slovensku doposiaľ funguje len jedna samoobslužná predajňa v Devíne.

Domov
Zdieľať
Diskusia