Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent TASR
16. októbra 2023 o 20:20
Čas čítania 0:57

Vlak s europoslancami zablúdil do Disneylandu. Politici neverili vlastným očiam, keď sa zrazu ocitli pred bránami zábavného parku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Chybu pri presmerovaní spôsobila francúzska národná železničná spoločnosť.

Desiatky poslancov Európskeho parlamentu, ktorí sa v pondelok prepravovali vlakom z Bruselu do Štrasburgu na plenárne zasadnutie tejto inštitúcie, sa omylom ocitli v Disneylande pri Paríži. Chybu pri presmerovaní spôsobila francúzska národná železničná spoločnosť.

Belgická televízna stanica RTBF pripomenula, že hoci spoločnosť Walt Disney Company, ktorá prevádzkuje zábavné parky Disneyland, práve v pondelok oslavuje 100. výročie svojho založenia, presmerovanie vlaku plného europoslancov do Disneylandu s oslavami nemá nič spoločné. Išlo o chybu spôsobenú francúzskymi železnicami. 

Vlak, ktorý bol pôvodne vyslaný do Štrasburgu, nechtiac odklonili na parížske Letisko Charlesa de Gaulla a európski zákonodarcovia tak namiesto do metropoly Alsaska zavítali na železničnú stanicu Marne-la-Vallée, ktorá je bránou pre návštevníkov Disneylandu. Vlak na nečakanej zastávke zotrval asi tridsať minút, čo cez odkazy na sociálnych sieťach potvrdilo viacero europoslancov.

Viacerí europoslanci, ktorí tak nestihnú oficiálne otvorenie tohtotýždňovej plenárnej schôdze, netajili svoje pobavenie nad nečakanou situáciou. „Nie sme parlament Mickeyho Mousa,“ uviedol na sieti X nemecký europoslanec z frakcie Zelených Daniel Freund. 

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

Po necelej polhodine francúzska železničná spoločnosť situáciu napravila a vlak s poslancami mohol pokračovať ďalej do Štrasburgu – bez toho, aby zákonodarcovia dostali nečakanú možnosť zúčastniť sa na oslavách storočnice spoločnosti Walta Disneyho.

Domov
Zdieľať
Diskusia