Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eduard Starkbauer
22. októbra 2023 o 20:33
Čas čítania 0:49

Štedré odmeny: firma zo susedného štátu prekvapila 3 000-eurovými bonusmi pre všetkých

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Výška odmeny má kompenzovať rastúcu infláciu.

Šéf firmy Red Bull Mark Mateschitz prekvapil svojich zamestnancov bonusmi vo výške 2 996 eur. Odmena, ktorú dostanú všetci zamestnanci firmy v Rakúsku pred Vianocami, je podľa portálu LAD Bible výraznejšie vyššia, ako sa pôvodne očakávala.

Zamestnanci sa o odmenách dozvedeli v e-maile, v ktorom bolo napísané: „Som rád, že Vám môžem oznámiť, že okrem percentuálneho zvýšenia platu od roku 2024 dostane navyše každý pracujúci v Rakúsku aj dobrovoľnú jednorazovú platbu, ktorá má kompenzovať infláciu v roku 2023.“

Po prevzatí firmy nejde o jeho prvý prejav vďaky zamestnancom. Len nedávno minul 93 983 eur, aby poslal 50 ľudí na Island a desiatky ľudí do mexického Cancúnu. Štedrý bonus reflektuje skvelé komerčné výsledky firmy Red Bull. Tento rok výrobca energetických nápojov zaznamenal nárast tržieb o 23 % a dosiahol zisk 9,6 miliardy libier.

Tridsaťpäťročný šéf firmy Mateschitz sa po minuloročnej smrti svojho otca stal čerstvým európskym miliardárom. Vďaka zisku 49-percentného podielu vo firme sa s majetkom okolo 32,7 miliardy eur objavil na 37. mieste zoznamu svetových miliardárov magazínu Forbes.

Domov
Zdieľať
Diskusia