Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
26. októbra 2023 o 16:26
Čas čítania 0:34

AKTUÁLNE: Minister vnútra odvolal policajného prezidenta Štefana Hamrana

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Novým dočasným prezidentom Policajného zboru bude Rastislav Polakovič.

Minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok z Hlasu-SD vo štvrtok odvolal prezidenta Policajného zboru Štefana Hamrana. Rozhodnutie označil za nevyhnutný krok k tomu, aby polícia začala plniť svoje skutočné poslanie v súlade so zákonom. Šutaj Eštok sa s Hamranom ani nestretol, rozhodnutie mu oznámil písomne listom. Dal ho preradiť do Popradu, kde by sa mal hlásiť už v piatok ráno. 


„Dôvodom odvolania sú vážne výhrady voči vnášaniu politických a osobných postojov do výkonu funkcie policajného prezidenta,“ uviedol hovorca Ministerstva vnútra SR Matej Neumann. „Minister vyjadril výhrady aj voči dlhodobo nedostatočnej činnosti polície v konaní voči nelegálnej migrácii,“ dodal hovorca.


Novým dočasne povereným prezidentom Policajného zboru bude Rastislav Polakovič. Ministerstvo chce štandardným spôsobom čo najskôr obsadiť post riadne vymenovaným policajným prezidentom.


Hamran už v prvej polovici októbra oznámil, že podá žiadosť o uvoľnenie z funkcie. Svoj odchod avizoval v prípade, ak Smer-SD zloží novú vládu.

Domov
Zdieľať
Diskusia