Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
10. novembra 2023, 18:43
Čas čítania 0:34

Ministerstvo vraj zatrhlo výstavu s LGBT+ témou. Múzeum to poprelo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Historické múzeum sa ohradilo, že komunikáciu s fotografkou oficiálne neviedlo.

Slovenské národné múzeum nedostalo od ministerstva kultúry žiadne odporučenie ani zákaz, ktorý by sa mal týkať prípadných aktivít s tematikou LGBTIQ. Inštitúcia to uviedla pre TASR v reakcii na medializované informácie týkajúce sa výstavy fotografky Doroty Holubovej.


„Slovenské národné múzeum – Historické múzeum neviedlo oficiálnu komunikáciu s fotografkou Dorotou Holubovou o realizácii výstavy jej fotografií zo série Neskrývaná láska na Bratislavskom hrade. Výstava nie je zahrnutá vo výstavnom pláne Slovenského národného múzea – Historického múzea na rok 2023, to znamená, že ani nemohla byť cenzurovaná,“ uviedol riaditeľ Slovenského národného múzea – Historického múzea Peter Barta.


Portál aktuality.sk informoval o statuse fotografky Doroty Holubovej na sociálnej sieti, v ktorom uvádza, že jej výstavu zakázali vo verejnoprávnej inštitúcii bez jej bližšieho spresnenia. Za zákazom malo byť podľa statusu odporúčanie ministerky kultúry SR Martiny Šimkovičovej.

Dorota Holubová uverejnila svoj status spomínajúci údajnú cenzúru jej výstavy Neskrývaná láska vo štvrtok 9. novembra.

Domov
Zdieľať
Diskusia