Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. decembra 2023 o 10:20
Čas čítania 0:41

Veľká automobilka na Slovensku môže od vlády dostať 30 miliónov. Chce rozšíriť výrobnú linku, musí však dodržať jednu podmienku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Automobilka však neplánuje vytvoriť nové pracovné miesta.

Spoločnosť Kia Slovakia môže dostať vládnu investičnú pomoc vo výške 29,95 milióna eur vo forme úľavy na dani z príjmov. Cieľom zámeru je rozšírenie kapacity existujúcej prevádzkarne priemyselnej výroby zameranej na výrobu automobilov. Vyplýva to z návrhu, ktorý do medzirezortného pripomienkového konania predložilo Ministerstvo hospodárstva SR.

„V rámci realizácie investičného zámeru prijímateľ počíta s vynaložením oprávnených nákladov investičných v hodnote 107,901 milióna eur v období rokov 2024 až 2028. V priamej súvislosti s investičným zámerom prijímateľ neplánuje vytvoriť nové pracovné miesta. Má však povinnosť zachovať 3 510 existujúcich pracovných miest,“ uvádza sa v návrhu.

KIA chce rozšíriť výrobnú linku

Kia plánuje upraviť a rozšíriť existujúcu výrobnú linku o nové stroje, prístroje a zariadenia. „Prijímateľovi bola v minulosti poskytnutá investičná pomoc v rôznych formách v celkovej hodnote 233 094 milióna eur. Investičnou pomocou bol podporený vznik 3 328 nových pracovných miest,“ dodalo MH.

21. augusta 2024 o 16:20 Čas čítania 4:30 Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil

Predložený materiál má podľa MH pozitívny vplyv na rozpočet verejnej správy a vplyvy v oblasti zamestnanosti v regióne. Má pozitívny aj negatívny vplyv na podnikateľské prostredie a negatívny vplyv na životné prostredie.

kia, automobilka
Zdroj: TASR/Daniel Stehlík
Domov
Zdieľať
Diskusia