Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. decembra 2023 o 10:20
Čas čítania 0:41

Veľká automobilka na Slovensku môže od vlády dostať 30 miliónov. Chce rozšíriť výrobnú linku, musí však dodržať jednu podmienku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Automobilka však neplánuje vytvoriť nové pracovné miesta.

Spoločnosť Kia Slovakia môže dostať vládnu investičnú pomoc vo výške 29,95 milióna eur vo forme úľavy na dani z príjmov. Cieľom zámeru je rozšírenie kapacity existujúcej prevádzkarne priemyselnej výroby zameranej na výrobu automobilov. Vyplýva to z návrhu, ktorý do medzirezortného pripomienkového konania predložilo Ministerstvo hospodárstva SR.

„V rámci realizácie investičného zámeru prijímateľ počíta s vynaložením oprávnených nákladov investičných v hodnote 107,901 milióna eur v období rokov 2024 až 2028. V priamej súvislosti s investičným zámerom prijímateľ neplánuje vytvoriť nové pracovné miesta. Má však povinnosť zachovať 3 510 existujúcich pracovných miest,“ uvádza sa v návrhu.

KIA chce rozšíriť výrobnú linku

Kia plánuje upraviť a rozšíriť existujúcu výrobnú linku o nové stroje, prístroje a zariadenia. „Prijímateľovi bola v minulosti poskytnutá investičná pomoc v rôznych formách v celkovej hodnote 233 094 milióna eur. Investičnou pomocou bol podporený vznik 3 328 nových pracovných miest,“ dodalo MH.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Predložený materiál má podľa MH pozitívny vplyv na rozpočet verejnej správy a vplyvy v oblasti zamestnanosti v regióne. Má pozitívny aj negatívny vplyv na podnikateľské prostredie a negatívny vplyv na životné prostredie.

kia, automobilka
Zdroj: TASR/Daniel Stehlík
Domov
Zdieľať
Diskusia