Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
7. decembra 2023, 18:00
Čas čítania 0:55

Ďalší kraj na Slovensku mení cestovný poriadok. Od 10. novembra sa zmenia pravidelné linky a pribudnú aj nové zastávky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nové cestovné poriadky začínajú platiť od nedele v Trnavskom kraji.

Nové cestovné poriadky autobusových liniek v prímestskej doprave Trnavského samosprávneho kraja i krajského mesta Trnava začnú platiť od nedele 10. decembra. Oba zohľadňujú pripomienky a potreby cestujúcej verejnosti, informovali o tom obe samosprávy.

Nový grafikon prímestských liniek nadväzuje na aktualizovaný grafikon vlakovej dopravy, ktorý vchádza do platnosti súbežne. TTSK si prepravu cestujúcich na území kraja objednáva u troch dopravcov. V predstihu nariadil, aby upravili cestovné poriadky prímestských liniek na zabezpečenie nadväznosti medzi jednotlivými druhmi dopravy.

Riaditeľka odboru komunikácie Úradu TTSK Natália Petkáčová uviedla, že v rámci pripomienkovania návrhu nového vlakového grafikonu Železničná spoločnosť Slovensko vyhovela požiadavke pridať vlakový spoj na trase Kúty – Malacky, čím sa zabezpečí návoz študentov i pracujúcich v ranných hodinách. „Naďalej však trváme na tom, aby rýchliky z Bratislavy do Košíc zastavovali aj v Piešťanoch, čo v aktuálnom grafikone železníc nie je zahrnuté,“ zdôraznila.

29. apríla 2024, 21:09 Čas čítania 0:07 KVÍZ: Ako dobre poznáš slovenský „Malý Rím“? Otestuj si svoje znalosti v kvíze o Trnave KVÍZ: Ako dobre poznáš slovenský „Malý Rím“? Otestuj si svoje znalosti v kvíze o Trnave

„Zmena cestovného poriadku mestskej autobusovej dopravy v Trnave s názvom Mestský bus nastala z dôvodu zapracovania podnetov, ktoré zbierala radnica od občanov postupne od spustenia optimalizácie dopravy 31. júla,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Majtánová.

Časové zmeny sa dotknú takmer každej linky

Mesto avizuje časové zmeny na takmer všetkých linkách, informuje o vzniku novej zastávky Hospodárska, Zelený kríček pri čerpacej pumpe a rozšírenie pomenovania zastávky Starohájska na Starohájska, Poliklinika. Dochádza aj k zmene prestupov medzi linkou 2 a 14 zo smeru Kamenný mlyn – Družba. Linky smerom na železničnú stanicu sú viac prispôsobené odchodom a príchodom vlakov.

Domov
Zdieľať
Diskusia