Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
2. februára 2024, 18:21
Čas čítania 0:48

Dve legendárne značky smartfónov končia. Možno ich používaš aj ty

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Spoločnosti končia s výrobou značiek Nokia a CAT.

Jedny z najznámejších značiek smartfónov končia. Spoločnosti, ktoré stoja za ich výrobou, sa totiž rozhodli, že ich prestanú vyrábať. Informoval portál GSMArena

Spoločnosť HMD Global, ktorá vyrábala smartfóny značky Nokia, oznámila, že prestane s ich výrobou. Chce sa totiž zamerať na predaj smartfónov pod svojou vlastnou značkou. Nové zariadenia plánuje predstaviť už počas veľtrhu MWC v Barcelone, ktorý sa uskutoční tento mesiac. Spoločnosť HMD vydala aj nový teaser, ktorý naznačuje, že sa chce osamostatniť. 

 

Všetko tak nasvedčuje tomu, že legendárnu Nokiu čaká definitívny koniec a nové telefóny pod touto značkou už pravdepodobne nikdy neuvidíme. Nokiu preslávil hlavne odolný model s názvom Nokia 3310, ktorý sa do histórie zapísal ako jeden z najpopulárnejších tlačidlových telefónov. 

Nokia nie je jediná

K Nokii sa pridala aj značka odolných smartfónov značky CAT. Britská spoločnosť Bullitt Group, ktorá telefóny CAT vyrába viac než 10 rokov, totiž krachuje, informuje portál MobileNet.cz.

12. apríla 2024, 15:58 Čas čítania 1:38 Ochráň svoj smartfón sklom, ktoré môžeš aplikovať až 200-krát. Takto ho nalepíš bezchybne (NÁVOD) Ochráň svoj smartfón sklom, ktoré môžeš aplikovať až 200-krát. Takto ho nalepíš bezchybne (NÁVOD)

Podľa winfuture.de sa spoločnosť dostala do platobnej neschopnosti, po ktorej nasledoval finančný úpadok a hromadné prepúšťanie zamestnancov. Hrozí aj, že dôjde k ukončeniu softvérovej podpory zariadení značky CAT. Oficiálny koniec však ešte spoločnosť nepotvrdila.

Nie je však vylúčené, že sa populárna značka v budúcnosti vráti, pretože priniesla  mimoriadne odolné zariadenia, ktoré sa tešili pomerne veľkej popularite.

Domov
Zdieľať
Diskusia