Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová TASR
13. februára 2024, 20:26
Čas čítania 1:02

VIDEO: Slováci sa bavia na angličtine Martiny Šimkovičovej. Po vypočutí prejavu ministerky žiadajú titulky či tlmočníka

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Šimkovičová sa dnes zúčastnila na konferencii v Abú Zabí.

Ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová sa v utorok v Abú Zabí zúčastnila na otvorení medzinárodnej konferencie Organizácie Spojených národov pre vzdelávanie, vedu a kultúru (UNESCO). Vo svojom príspevku vyzdvihla potrebu zachovania jedinečnosti kultúrnych prejavov ako základu rozmanitosti a významu kultúrneho vzdelávania pri formovaní kultúrnej identity.

Video z jej prejavu na konferencii zdieľalo Zomri. Ministerka Šimkovičová na zázname hovorí neveľmi vydarenou angličtinou so zlou výslovnosťou a silným prízvukom. Satirická stránka video okomentovalo slovami: „Vyzerá to tak, že konferencia UNESCO v Abú Zabí dopadla podľa očakávania.“ Pobavené či zahanbené reakcie pod príspevkom zdieľali aj stovky Slovákov.

14. februára 2024, 15:11 Čas čítania 0:29 VIDEO: Šimkovičovej virálny prejav má pokračovanie. Ľudia pri jej angličtine zdvíhali obočie VIDEO: Šimkovičovej virálny prejav má pokračovanie. Ľudia pri jej angličtine zdvíhali obočie

Ministerka hovorila o kultúrnej rozmanitosti a jedinečnosti

Šimkovičová vystúpila v panelovej diskusii o kvalitnom celoživotnom vzdelávaní v kultúre prostredníctvom kultúrnej rozmanitosti. „Kultúrne vzdelávanie je dôležitou súčasťou celoživotného vzdelávania. Umenie a kultúra tvoria základ pre zachovanie našej identity ako národa, no v neposlednom rade aj našej ľudskosti. Preto vnímam ako mimoriadne dôležité, aby sme kultúrnemu vzdelávaniu venovali adekvátnu pozornosť aj u nás,“ uviedla Šimkovičová.

„No zároveň platí, že národy by si mali chrániť jedinečnosť svojich kultúrnych prejavov, pretože rozmanitosť je prirodzenou súčasťou formovania kultúrnej identity každého národa,“ povedala ministerka. Podporila zároveň zápis Školy remesiel pri Ústredí ľudovej umeleckej výroby do Zoznamu príkladov dobrej praxe podľa Dohovoru UNESCO.

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová bude v termíne od 13. do 17. februára na pracovnej ceste v Abú Zabí. Konferencia UNESCO o vzdelávaní v oblasti kultúry a umenia, na ktorej sa má zúčastniť, však bude trvať len do 15. februára. Rezort kultúry zatiaľ neobjasnil, prečo sa v Abú Zabí zdrží o dva dni dlhšie.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa zomriofficial (@zomriofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia